Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Management OH K (MANOHK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MANOHK - Management OH K, Agronomická fakulta, Mendelova univerzita v Brně (MENDELU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.Posuzování životního cyklu produktu (LCA)Ekolabeling a EkodesignČistší produkceUdržitelná spotřeba a výrobaLegislativní a normativní nástroje environmentálního managementu. Integrovaný management a povolení (IM, IP) (dotace 4/3)2.Integrovaná prevence (IPPC) ve smyslu předpisů EU a ČR jako jeden z nástrojů EMUnijní orgány IPPC, Systém sdílení informací, Nejlepší dostupné techniky (BAT), Referenční dokumenty (BREF), Dotčená zařízení ve smyslu zákona 76/2002 Sb. v platném znění.Zmocnění, odpovědnost a výkon orgánů státní správy v působnosti zákona č. 76/2002 Sb. Struktura a časový harmonogram projednání žádosti o IP, Integrovaný registr znečišťování.Nejlepší dostupné techniky pro zařízení kategorie 5 Nakládání s odpady a kategorií 6.4, 6.5, 6.6 zemědělských, potravinářských a asanačních zařízení ve smyslu přílohy č. 1 zákona č. 76/2002 SbSystémy managementu kvalitySystémy environmentálního managementuSystémy managementu bezpečnosti a ochrany zdraví při práciSystémy managementu zdravotní nezávadnosti potravin (dotace 4/3)Výstupy předmětu:Všeobecné kompetence: -schopnost analýzy a syntézy-schopnost samostatné práce-tvorba projektů a jejich managementOborově specifické kompetence: -Provádět komplexní analýzy procesů v Odpadovém hospodářství.-Schopnost identifikovat a využívat vhodné informační zdroje.-Schopnost koncepčně řešit problematiku prevence vzniku odpadů v souvislosti s environmentálním řízením organizaci-Uplatňovat nástroje řízení Odpadového hospodářství.-Znalost uplatňování environmentálních aspektů při řešení konkrétního problému v ochraně životního prostředí.-Způsobilost koncepčně řešit a projektovat zařízení pro nakládání s odpady.

Získané způsobilosti

Všeobecné kompetence: -schopnost analýzy a syntézy-schopnost samostatné práce-tvorba projektů a jejich managementOborově specifické kompetence: -Provádět komplexní analýzy procesů v Odpadovém hospodářství.-Schopnost identifikovat a využívat vhodné informační zdroje.-Schopnost koncepčně řešit problematiku prevence vzniku odpadů v souvislosti s environmentálním řízením organizaci-Uplatňovat nástroje řízení Odpadového hospodářství.-Znalost uplatňování environmentálních aspektů při řešení konkrétního problému v ochraně životního prostředí.-Způsobilost koncepčně řešit a projektovat zařízení pro nakládání s odpady.

Literatura

TypAutorNázevMísto vydáníNakladatelRokISBNZKOTOVICOVÁ, J.Čistší produkceBrnoMendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně200380-7157-675-1ZKOTOVICOVÁ, J. a kol.Ochrana životního prostředí IIBrnoMendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně2009978-80-7375-262-0ZKOTOVICOVÁ, J. a kol.Vybrané kapitoly z environmentalistikyBrnoMendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně2009978-80-7375-285-9DKREČMEROVÁ, T. -- KOTOVICOVÁ, J.Aplikace metody LCA v celulózo-papírenském průmysluMendelNet Agro '05, Proceedings of Ph.D. students conference, MZLU Brno, ISBN 80-7157-905-X65DGOLUSH, T V.Waste management research trendsNew YorkNova Science Publishers2008978-1-60456-234-7DDAVEN, J I. -- KLEIN, R N.Progress in waste management researchNew YorkNova Science Publishers2008978-1-60456-235-4

Požadavky

Ukončení předmětu je formou zápočtu a zkoušky z tématických okruhů, které byly probírány v průběhu semestru. Pro udělení zápočtu je nutná minimálně 75% účast na cvičeních.Předmět je ukončen zkouškou, která má dvě části. První část je formou obhajoby seminární práce. Poté co ji student úspěšně složí alespoň na 60 %, pokračuje ústní zkouškou. Následuje rozprava se zkoušejícím o konkrétním tématický okruhu, který byl v průběhu semestru probírán.Předmět je ukončen ústní zkouškou. Student si vylosuje tématický okruh. Poté má čas na přípravu. Po úspěšném složení zkoušky je mu známka zapsána do indexu / UISu. Výsledná známka ze zkoušky se skládá ze známek z ústní části a obhajoby v poměru 60:40.

Garant

doc. RNDr. Jana Kotovicová, Ph.D.

Vyučující

doc. RNDr. Jana Kotovicová, Ph.D.Dr. Ing. Petr Maradaprof. Ing. Jan Mareček, DrSc., dr. h. c.