Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Mechanizace rostlinné výroby II (MECHRV2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MECHRV2 - Mechanizace rostlinné výroby II, Agronomická fakulta, Mendelova univerzita v Brně (MENDELU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.Vývoj a rozdělení zemědělské techniky (dotace 4/8) a.Strojní součásti, převodyb.Pohony, spalovací motoryc.Rozdělení vozidel a traktorůd.Podvozky,připojování strojů, vytváření souprav2.Pracovní postupy a technologie v RV (dotace 3/6) a.Stroje a nářadí pro zpracování a hnojení půdyb.Kombinované strojec.Rozmetadla a ostatní aplikátoryd.Kvalitativní ukazatelée.Aplikační mapy3.Secí a sázecí stroje (dotace 2/4) a.Univerzální a přesné secí stroje, sazečeb.Znamenáky, kolejové meziřádky, GPS4.Stroje a zařízení na ochranu rostlin (dotace 2/4) a.Postřikovačeb.Rosiče, zmlžovačec.Mořičky osiv a sadbyd.Letecká a speciální technikae.Palubní počítače5.Technologie sklizně plodin, sklizňové stroje (dotace 2/4) a.Žací stroje,ústrojí adapterůb.Ošetření pokosu, sběrací vozy a lisyc.Řezačky,dopravní a manipulační technika6.Sklízecí mlátičky (dotace 2/4) a.Provedení a úpravy mlátiček, sklízecí ústrojí, hodnocení ztrát a kvality práce SM, GPSb.Čištění a třídění semenných směsí7.Stroje na sklizeň okopanin a speciálních plodin (dotace 2/3) a.Sklizeče bramborb.Sklizeče cukrovkyc.Sklizeče kukuřice a technických plodin8.Technika v systému precizního zemědělství (dotace 3/3) a.Sestavy a úpravy strojů pro PFb.Družicové systémy GPSc.Podniky služebd.Prodej a servis zemědělské technikye.Výrobní a servisní firmy.

Získané způsobilosti

Všeobecné kompetence: -dovednosti spojené s využíváním a zpracováním informací-kapacita k učení se-schopnost aplikace znalosti v praxi-schopnost řešit problémy-základní profesní znalostiOborově specifické kompetence: -Řídit a organizovat technické činnosti v produkci rostlin-Znalost agregace strojů pro sklizeň energetických a speciálních plodin-Znalost funkcí a funkčních skupin u strojů pro sklizeň energetických plodin-Znalost funkčních skupin a funkcí u strojů pro pěstování a sklizeń speciálních plodin -Znalost využití a nasazení strojů u speciálních plodin

Literatura

TypAutorNázevMísto vydáníNakladatelRokISBNZČERVINKA, J. -- SEDLÁK, P. -- TRUNEČKA, K.Technika a technologie pro rostlinnou výrobu : návody do cvičeníBrnoMendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně200380-7157-713-8ZKUMHÁLA, F. a kol.Zemědělská technika : stroje a technologie pro rostlinnou výrobuV PrazeČeská zemědělská univerzita2007978-80-213-1701-7DČERVINKA, J.Technika a technologie rostlinné výroby : (návody do cvičení I)BrnoMendelova univerzita v Brně2010978-80-7375-410-5DJECH, J.Stroje pro rostlinnou výrobuNitra SPU2001DSLOBODA, A.Stroje na sklizeň pícnin a zrninKošice Vienala2001DTRUNEČKA, K.Technika a metody v ochraně rostlinBrnoMendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně200380-7157-722-7

Požadavky

Pro udělení zápočtu je nutná minimálně 75% účast na cvičeních a odevzdané protokoly z jednotlivých cvičení.Předmět je ukončen zkouškou, která má dvě části. První písemná část je formou testu (40 % známky). Poté co student úspěšně složí test (minimálně 70 %), pokračuje ústní zkouškou. Následuje rozprava se zkoušejícím o konkrétním tématickém okruhu, který byl v průběhu semestru probírán (60 % známky). Po úspěšném složení ústní zkoušky (minimálně 70%) je mu výsledná známka zapsána do indexu / UISu.

Garant

doc. Ing. Jan Červinka, CSc.

Vyučující

doc. Ing. Jan Červinka, CSc.