Předmět Metodologie potravinářského výzkumu (MEPOV)
Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MEPOV - Metodologie potravinářského výzkumu, Agronomická fakulta, Mendelova univerzita v Brně (MENDELU).
Top 10 materiálů tohoto předmětu
Materiály tohoto předmětu
Materiál | Typ | Datum | Počet stažení |
---|
Další informace
Obsah
1.Výběr tématu, hlavní zásady pro výběr, harmonogram prací, metodika přípravy podkladů pro řešení prací z oblasti potravinářství (dotace 1/2)2.Zdroje, vyhledávání a zpracovávání vědeckých informací (Web of Science). Bibliografická rešerše, bibliografické citace, specifikace prvků, upřesňující pravidla pro zápis jmen autorů (dotace 2/4)3.Výzkumná práce, vhodné metody, počet měření. Důraz na výběr vhodné statistické metody, počítačové zpracování experimentálních dat, jejich vyhodnocení a správná interpretace výsledků potravinářského výzkumu (dotace 3/6)4.Zpracování práce, sepsání textu, úprava textu, vyhotovení prvopisu. Konečná podoba práce, úprava čistopisu, kompletace, profesionální vzhled, závěrečná korektura (dotace 2/4)5.Granty a projekty, mezinárodní spolupráce (dotace 2/4)6.Uveřejnění výsledků výzkumu na vědeckých konferencích a ve vědeckých časopisech (dotace 2/4)7.Informační centrum, knihovny, ediční středisko MENDELU (dotace 2/4)Výstupy předmětu:Všeobecné kompetence: -dovednosti spojené s využíváním a zpracováním informací-kapacita vytvářet nové myšlenky (kreativita)-schopnost analýzy a syntézy-schopnost aplikace znalosti v praxi-schopnost rozhodovat-schopnost řešit problémy-schopnost samostatné práce-základní výpočetní dovednostiOborově specifické kompetence: -Dovednost zpracovat vědecké informace a data týkající se potravinářského výzkumu-Dovednosti vyhodnotit experimentální data podle zvoleného experimentu-Znalost správné interpretace výsledků-Znalosti obecných metodických postupů
Získané způsobilosti
Všeobecné kompetence: -dovednosti spojené s využíváním a zpracováním informací-kapacita vytvářet nové myšlenky (kreativita)-schopnost analýzy a syntézy-schopnost aplikace znalosti v praxi-schopnost rozhodovat-schopnost řešit problémy-schopnost samostatné práce-základní výpočetní dovednostiOborově specifické kompetence: -Dovednost zpracovat vědecké informace a data týkající se potravinářského výzkumu-Dovednosti vyhodnotit experimentální data podle zvoleného experimentu-Znalost správné interpretace výsledků-Znalosti obecných metodických postupů
Literatura
TypAutorNázevMísto vydáníNakladatelRokISBNZSTÁVKOVÁ, J. -- DUFEK, J.BiometrikaBrnoMendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně200080-7157-486-4ZFILKA, J.Metodika tvorby diplomové práce : praktická pomůcka pro studenty vysokých školBrnoKnihař200280-86292-05-3ZURBAN, T.Bibliografické citace - dle ČSN ISO 690 a ČSN ISO 690--2 (souhrnná informace)onlineDŘEZÁČ, P.Úvod do výzkumné práceBrnoMendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně200280-7157-589-5DČSN ISO 690 Informace a dokumentace - Pravidla pro bibliografické odkazy a citace informačních zdrojů : Information and documentation - Guidelines for bibliographic references and citations to information resourcesPrahaÚřad pro technickou normalizaci, metrologii a státní zkušebnictví2011DČSN ISO 690-2: Informace a dokumentace - Bibliografické citace - Část 2 : Elektronické dokumenty nebo jejich částiPrahaČeský normalizační institut2000DKratochvíl, J. a kol. Metodika tvorby bibliografických citací. Brno: Masarykova univerzita, 2011. ISSN 1802-128X
Požadavky
Zápočet - požadována aktivní účast na cvičení,odevzdání seminární práce a její prezentacezkouška - písemná a ústní dozkoušení; písemná část zkoušky, v délce 40 min, se skládá z 6 bodově ohodnocených otázek. Je nutné získat 65 % z celkového počtu bodů. Celkové ukončení předmětu a získání kreditů zahrnuje aktivní účast na přednáškách a cvičeních, hodnocení seminární práce, vypracovaného posteru a písemné zkoušky.
Garant
doc. Ing. Jindřiška Kučerová, Ph.D.
Vyučující
Mgr. Veronika Blašková, Ph.D.Ing. Šárka Dvořáková, Ph.D.Ing. Miroslav Jůzl, Ph.D.Bc. Ing. Jana Kratochvílovádoc. Ing. Jindřiška Kučerová, Ph.D.