Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Metodologie potravinářského výzkumu (MEPOV)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MEPOV - Metodologie potravinářského výzkumu, Agronomická fakulta, Mendelova univerzita v Brně (MENDELU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.Výběr tématu, hlavní zásady pro výběr, harmonogram prací, metodika přípravy podkladů pro řešení prací z oblasti potravinářství (dotace 1/2)2.Zdroje, vyhledávání a zpracovávání vědeckých informací (Web of Science). Bibliografická rešerše, bibliografické citace, specifikace prvků, upřesňující pravidla pro zápis jmen autorů (dotace 2/4)3.Výzkumná práce, vhodné metody, počet měření. Důraz na výběr vhodné statistické metody, počítačové zpracování experimentálních dat, jejich vyhodnocení a správná interpretace výsledků potravinářského výzkumu (dotace 3/6)4.Zpracování práce, sepsání textu, úprava textu, vyhotovení prvopisu. Konečná podoba práce, úprava čistopisu, kompletace, profesionální vzhled, závěrečná korektura (dotace 2/4)5.Granty a projekty, mezinárodní spolupráce (dotace 2/4)6.Uveřejnění výsledků výzkumu na vědeckých konferencích a ve vědeckých časopisech (dotace 2/4)7.Informační centrum, knihovny, ediční středisko MENDELU (dotace 2/4)Výstupy předmětu:Všeobecné kompetence: -dovednosti spojené s využíváním a zpracováním informací-kapacita vytvářet nové myšlenky (kreativita)-schopnost analýzy a syntézy-schopnost aplikace znalosti v praxi-schopnost rozhodovat-schopnost řešit problémy-schopnost samostatné práce-základní výpočetní dovednostiOborově specifické kompetence: -Dovednost zpracovat vědecké informace a data týkající se potravinářského výzkumu-Dovednosti vyhodnotit experimentální data podle zvoleného experimentu-Znalost správné interpretace výsledků-Znalosti obecných metodických postupů

Získané způsobilosti

Všeobecné kompetence: -dovednosti spojené s využíváním a zpracováním informací-kapacita vytvářet nové myšlenky (kreativita)-schopnost analýzy a syntézy-schopnost aplikace znalosti v praxi-schopnost rozhodovat-schopnost řešit problémy-schopnost samostatné práce-základní výpočetní dovednostiOborově specifické kompetence: -Dovednost zpracovat vědecké informace a data týkající se potravinářského výzkumu-Dovednosti vyhodnotit experimentální data podle zvoleného experimentu-Znalost správné interpretace výsledků-Znalosti obecných metodických postupů

Literatura

TypAutorNázevMísto vydáníNakladatelRokISBNZSTÁVKOVÁ, J. -- DUFEK, J.BiometrikaBrnoMendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně200080-7157-486-4ZFILKA, J.Metodika tvorby diplomové práce : praktická pomůcka pro studenty vysokých školBrnoKnihař200280-86292-05-3ZURBAN, T.Bibliografické citace - dle ČSN ISO 690 a ČSN ISO 690--2 (souhrnná informace)onlineDŘEZÁČ, P.Úvod do výzkumné práceBrnoMendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně200280-7157-589-5DČSN ISO 690 Informace a dokumentace - Pravidla pro bibliografické odkazy a citace informačních zdrojů : Information and documentation - Guidelines for bibliographic references and citations to information resourcesPrahaÚřad pro technickou normalizaci, metrologii a státní zkušebnictví2011DČSN ISO 690-2: Informace a dokumentace - Bibliografické citace - Část 2 : Elektronické dokumenty nebo jejich částiPrahaČeský normalizační institut2000DKratochvíl, J. a kol. Metodika tvorby bibliografických citací. Brno: Masarykova univerzita, 2011. ISSN 1802-128X

Požadavky

Zápočet - požadována aktivní účast na cvičení,odevzdání seminární práce a její prezentacezkouška - písemná a ústní dozkoušení; písemná část zkoušky, v délce 40 min, se skládá z 6 bodově ohodnocených otázek. Je nutné získat 65 % z celkového počtu bodů. Celkové ukončení předmětu a získání kreditů zahrnuje aktivní účast na přednáškách a cvičeních, hodnocení seminární práce, vypracovaného posteru a písemné zkoušky.

Garant

doc. Ing. Jindřiška Kučerová, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Veronika Blašková, Ph.D.Ing. Šárka Dvořáková, Ph.D.Ing. Miroslav Jůzl, Ph.D.Bc. Ing. Jana Kratochvílovádoc. Ing. Jindřiška Kučerová, Ph.D.