Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Management potravinářských linek (MPO)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu MPO - Management potravinářských linek, Agronomická fakulta, Mendelova univerzita v Brně (MENDELU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.Řízení a automatizace potravinářských linek (dotace 8/8) a.Měřicí technika v potraviářských linkáchb.Řídicí technika v potraviářských linkách2.Sestavování potravinářských linek na biotechnických principech (dotace 8/8)3.Bezpečnost potravinářských linek, požadavky, principy, praktické použití (dotace 8/8) a.technická bezpečnost potravinářských strojů a linekb.bezpečnost práce potravinářských strojů a linekc.risk management potravinářských linekd.bezpečnost surovin a potravinářských výrobků ve vztahu ke strojním linkám

Získané způsobilosti

Všeobecné kompetence: -dovednosti spojené s využíváním a zpracováním informací-uvědomění si konceptu kvality-základní profesní znalostiOborově specifické kompetence: -Schopnost řešit základní problémy technologických linek v oblasti zpracování potravin.-Schopnost vyhodnotit bezpečnostní rizika pro zvolený výrobní proces-Základní znalost platné legislativy v oblasti výroby a prodeje potravin-Základní znalost principů výroby a prodeje bezpečných potravin-Znalost základních principů systému HACCP

Literatura

TypAutorNázevMísto vydáníNakladatelRokISBNZRUŽBARSKÝ, J. -- GRODA, B. a kol.Potravinárska technikaPrešovFakulta výrobných technológií so sídlom v Prešove200580-8073-410-0ZMÁLEK, J.Risk managementPraha Oeconomica200380-245-0633-5ZHAYES, P. -- FORSYTHE, S.Food hygiene, microbiology and HACCPGaithersburgAspen publication, Inc.20000-8342-1815-1ZVOLDŘICH, M. a kol.Zavádění systému kritických bodů (HACCP) : základní informace, postup zavádění, příklady dokumentůPrahaÚstav zemědělských a potravinářských informací200080-7271-004-4DCHARREL, P. -- GALARRETA, D.Project Management and Risk Management in Complex Projects : Studies in Organizational SemioticsDordrecht9781402058370DPlatná legislativa

Požadavky

Hodnocení účasti na cvičeních (80 %); Odevzdání projektu a jeho veřejná obhajoba; Závěrečná zkouška (90 min, písemná, min. 50 % ze 30 otázek);

Garant

doc. Ing. Jiří Fryč, CSc.

Vyučující

doc. Ing. Jiří Fryč, CSc.Bc. Ing. Jan KudělkaIng. Josef Los, Ph.D.