Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Nemoci a management zdraví v chovech malých přežvýkavců (NMZMP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu NMZMP - Nemoci a management zdraví v chovech malých přežvýkavců, Agronomická fakulta, Mendelova univerzita v Brně (MENDELU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.Úvod do oboru. Principy a metody medicíny malých přežvýkavců. Rozdíly v medicíně hospodářsky chovaných malých přežvýkavců a malých přežvýkavců chovaných jako zvířata zájmová (nepotravinová). (dotace 2/0)2.Biologická, fyziologická a morfologická specifika malých přežvýkavců (ovcí, koz, lam, alpak) ve vztahu k veterinární medicíně u těchto zvířat. (dotace 2/2)3.Zdravotní poruchy související s chybami ve výživě malých přežvýkavců. (dotace 2/2)4.Nejčastější onemocnění jehňat -- tvorba zdravotních programů pro odchov zdravých jehňat. (dotace 2/0)5.Nejčastější onemocnění kůzlat -- tvorba zdravotních programů pro odchov zdravých kůzlat. (dotace 2/0)6.Parazitózy malých přežvýkavců; programy jejich diagnostiky, terapie a prevence. (dotace 2/4)7.Specifická a významná orgánová onemocnění malých přežvýkavců. (dotace 2/0)8.Syndrom chronického chřadnutí dospělých ovcí a koz. (dotace 2/0)9.Nejvýznamnější zdravotní poruchy při odchovu mláďat kamelidů. (dotace 2/0)10.Specifická a významná onemocnění lam, alpak a exotických přežvýkavců. (dotace 2/2)11.Tvorba zdravotních programů pro prevenci a diagnostiku subklinických forem onemocnění u malých přežvýkavců. (dotace 2/2)12.Základy terapie a ošetření akutních pacientů v oboru medicíny malých přežvýkavců. (dotace 2/2)13.Exkurze/praxe v chovu malých přežvýkavců - zaměření na zdravotní problematiku chovů. Prezentace zvoleného zdravotního problému u malých přežvýkavců. (dotace 0/10)

Literatura

TypAutorNázevMísto vydáníNakladatelRokISBNZPAVLATA, L. -- PAVLATOVÁ, A.Nemoci a management zdraví zvířatonlineZPAVLATA, L.Základy veterinární medicínyonlineZPAVLATA, L. -- PECHOVÁ, A. a kol.Multimediální databáze případových studiíonlineDMATTHEWS, J.Diseases of the GoatOxford, UKBlackwell Science19990-632-05167-1DFTHENAKIS, G C. -- MENZIES, P I.Therapeutics and control of sheep and goat diseasesPhiladelphia, Pa.9781455709199, 9781455705221DPavlata L. Nemoci a management zdraví v chovech malých přežvýkavců. přednášky a cvičení z předmětu

Požadavky

Povinná účast na cvičeních (minimálně 80 %), odevzdání seminární práce a prezentace z oblasti nemocí malých přežvýkavců.Předmět je ukončen zkouškou. Písemná (příp. ústní) zkouška trvá cca 30 minut.

Garant

doc. MVDr. Leoš Pavlata, Ph.D.

Vyučující

doc. MVDr. Leoš Pavlata, Ph.D.