Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Odpadové hospodářství K (ODPHOK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ODPHOK - Odpadové hospodářství K, Agronomická fakulta, Mendelova univerzita v Brně (MENDELU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.Vývoj problematiky odpadů a odpadového hospodářství, Sběr, třídění, úprava, odstraňování odpadů, Legislativa odpadového hospodářství, Komunální, domovní a živnostenský odpad, Průmyslové odpady, Materiálové a energetické využití odpadů. (dotace 4/4)2.Skládkování odpadů, rekultivace skládek, Prevence vzniku odpadů, Bioodpady rostlinného původu, Bioodpady z chovu hospodářských zvířat, Bioodpady z potravinářského průmyslu, Využití biologických odpadů. (dotace 4/3)Výstupy předmětu:Všeobecné kompetence: -dovednosti spojené s využíváním a zpracováním informací-schopnost aplikace znalosti v praxi-schopnost komunikovat s experty v jiném oboru-schopnost řešit problémy-schopnost samostatné práce-tvorba projektů a jejich management-základní profesní znalosti-základní všeobecné znalostiOborově specifické kompetence: -Koncepčně řešit a projektovat zařízení pro nakládání s odpady-Orientovat se v základních laboratorních postupech pro Odpadové hospodářství-Provádět praktická zjištění a průzkumy z oboru Odpadového hospodářství-Schopnost orientovat se v základních laboratorních postupech pro Odpadové hospodářství.-Schopnost provádět komplexní analýzy procesů v Odpadovém hospodářství-Znalost uplatňování nástrojů řízení Odpadového hospodářství-Způsobilost provádět praktická zjištění a průzkumy z oboru Odpadového hospodářství.

Získané způsobilosti

Všeobecné kompetence: -dovednosti spojené s využíváním a zpracováním informací-schopnost aplikace znalosti v praxi-schopnost komunikovat s experty v jiném oboru-schopnost řešit problémy-schopnost samostatné práce-tvorba projektů a jejich management-základní profesní znalosti-základní všeobecné znalostiOborově specifické kompetence: -Koncepčně řešit a projektovat zařízení pro nakládání s odpady-Orientovat se v základních laboratorních postupech pro Odpadové hospodářství-Provádět praktická zjištění a průzkumy z oboru Odpadového hospodářství-Schopnost orientovat se v základních laboratorních postupech pro Odpadové hospodářství.-Schopnost provádět komplexní analýzy procesů v Odpadovém hospodářství-Znalost uplatňování nástrojů řízení Odpadového hospodářství-Způsobilost provádět praktická zjištění a průzkumy z oboru Odpadového hospodářství.

Literatura

TypAutorNázevMísto vydáníNakladatelRokISBNZFILIP, J. -- KOTOVICOVÁ, J. -- BOŽEK, F.Komunální odpad a skládkováníBrnoMendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně200380-7157-712-XZFILIP, J. -- ORAL, J.Odpadové hospodářství : IIBrnoMendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně200380-7157-682-4ZMAREČEK, J. a kol.Legislativa odpadového hospodářstvíBrnoMendelova zemědělská a lesnická univerzita200380-7157-656-5ZGRODA, B.Technika zpracování odpadů, IIMendelova zemědělská a lesnická univerzita199780-7157-264-0

Požadavky

•Povinná účast na cvičení.•Odevzdané domácí šetření a semestrální projekt.

Garant

doc. RNDr. Jana Kotovicová, Ph.D.

Vyučující

doc. RNDr. Jana Kotovicová, Ph.D.doc. Ing. Pavel Ryant, Ph.D.Ing. Bohdan Stejskal, Ph.D.