Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Obecná hygiena potravin (OHYGP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu OHYGP - Obecná hygiena potravin, Agronomická fakulta, Mendelova univerzita v Brně (MENDELU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.Analýza alimentárního rizika (dotace 24/27) a.Radiační hygiena potravinb.Přirozeně se vyskytující toxické látkyc.Kontaminantyd.Toxikanty a karcinogeny vznikající při výrobě potravine.Rezidua: pesticidy, PCB, dioxiny, biologicky aktivní látkyf.Kažení potravin působením mikroorganizmůg.Alimentární bakteriální infekce a intoxikaceh.Alimentární onemocnění prionová, virová, parazitární2.Zvládnutí alimentárního rizika (dotace 4/1) a.Systém HACCPb.Sanitace v potravinářském průmyslu

Získané způsobilosti

Všeobecné kompetence: -dovednosti spojené s využíváním a zpracováním informací-schopnost analýzy a syntézy-schopnost aplikace znalosti v praxi-schopnost rozhodovat-schopnost řešit problémyOborově specifické kompetence: -Schopnost identifikovat alimentární nebezpečí a posoudit riziko pro konzumenta-Schopnost identifikovat nebezpečí a posoudit jeho vliv na zdraví člověka-Schopnost posoudit riziko výskytu nebezpečí v potravině-Schopnost provádět sanitaci v potravinářském průmyslu-Získání teoretických znalostí o mikroorganismech v potravinách a o jejich detekci

Literatura

TypAutorNázevMísto vydáníNakladatelRokISBNZKOMPRDA, T.Hygiena potravinBrnoMZLU200080-7157-276-4ZKOMPRDA, T.Hygiena potravin : cvičeníBrnoMendelova zemědělská a lesnická univerzita200380-7157-709-XDFORSYTHE, S J.The Microbiology of Safe FoodBlackwell Science20000-632-05487-5

Požadavky

K získání zápočtu je nutná účast na cvičeních (85 %), zvládnutí závěrečného testu (celková úspěšnost min. 75 %) a zvládnutí průběžných testů (zaměřeny na problematiku přednášek).Písemná zkouška trvající 60 minut. Celková úspěšnost min. 75 %.

Garant

MVDr. Olga Cwiková, Ph.D.

Vyučující

MVDr. Olga Cwiková, Ph.D.Ing. Veronika Rozíková, Ph.D.Ing. Markéta Valová