Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Pícninářství K (PICK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PICK - Pícninářství K, Agronomická fakulta, Mendelova univerzita v Brně (MENDELU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.Jeteloviny (dotace 2/1) a.Morfologie a biologie a ekologie jetelovinb.Tvorba výnosů hlavních druhů jetelovinc.Semenářství jetelovin2.Trávy (dotace 2/1) a.Morfologie a biologie a ekologie travb.Hospodářská charakteristika hlavních druhů travc.Semenářství trav3.Jetelovinotravní společenstva (dotace 0/3) a.Význam jetelotravních společenstevb.Sestavování jetelotravních směsí na orné půdě4.Jednoleté pícniny (dotace 2/0) a.Obiloviny a kukuřice na silážb.Krmné luskoviny, brukvovité a ostatní pícninyc.Krmné okopaniny5.Konzervace píce (dotace 2/2) a.Konzervace píce sušením a silážovánímb.Technologie sklizně a technická zařízení ke skladováníc.Hodnocení kvality sena a siláže

Získané způsobilosti

Všeobecné kompetence: -dovednosti spojené s využíváním a zpracováním informací-schopnost aplikace znalosti v praxi-schopnost samostatné práce-vědecko-výzkumné dovednosti-základní profesní znalostiOborově specifické kompetence: -Dovednost rozlišování osiva pícních trav a jetelovin-Schopnost navrhnout harmonogram sklizně pícnin v zemědělském podniku v průběhu vegetačního období-Schopnost senzoricky vyhodnotit kvalitu konzervované píce-Schopnost spočítat výsevek a cenu jetelotravních směsí-Znalost sestavování jetelovinotravních směsí

Literatura

TypAutorNázevMísto vydáníNakladatelRokISBNZHRABĚ, F. a kol.Trávy a jetelovinotrávy v zemědělské praxiOlomoucPetr Baštan200480-903275-1-6DHRABĚ, F. -- ŘÍMOVSKÝ, K. -- VÍTEK, L.Pícninářství : cvičeníBrnoMZLU199580-7157-173-3DŘÍMOVSKÝ, K. -- HRABĚ, F. -- VÍTEK, L.Pícninářství : polní pícninyBrnoVysoká škola zemědělská198980-7157-038-9

Požadavky

ZkouškaZkouška se skládá z písemné a ústní části. Písemnou část představuje test ve formě otázek a krátkých odpovědí. Min. úspěšnost 60%.

Garant

doc. Ing. Stanislav Hejduk, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Stanislav Hejduk, Ph.D.