Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Pěstování rostlin pro nepotravinářské účely K (PRPNK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PRPNK - Pěstování rostlin pro nepotravinářské účely K, Agronomická fakulta, Mendelova univerzita v Brně (MENDELU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.Od deficitní zemědělské produkce po nadprodukci. Možnosti řešení nadprodukce. (dotace 1/1)2.Pěstování a využití škrobnatých plodin pro nepotravinářské účely. (dotace 1/1)3.Pěstování a využití cukernatých plodin pro nepotravinářské účely. (dotace 1/1)4.Pěstování a využití olejnatých plodin pro nepotravinářské účely. (dotace 1/1)5.Pěstování a využití proteinových plodin a plodin s celulózou, hemicelulózou a ligninem pro nepotravinářské účely. (dotace 1/1)Výstupy předmětu:Všeobecné kompetence: -schopnost analýzy a syntézy-schopnost aplikace znalosti v praxi-schopnost samostatné práce-základní profesní znalosti-základní všeobecné znalostiOborově specifické kompetence: -Dovednost v provádění agrotechnických zásahů při pěstování rostlin pro nepotravinářské využití.-Schopnost poradenství v oblasti nepotravinářské produkce na orné půdě-Znalost biologie a nároků rostlin pro nepotravinářské využití.-Znalost druhů vhodných pro nepotravinářské využití v České republice.-Znalost specifik nepotravinářské produkce.-Znalost technologických parametrů biomasy pro nepotravinářské aplikace.

Získané způsobilosti

Všeobecné kompetence: -schopnost analýzy a syntézy-schopnost aplikace znalosti v praxi-schopnost samostatné práce-základní profesní znalosti-základní všeobecné znalostiOborově specifické kompetence: -Dovednost v provádění agrotechnických zásahů při pěstování rostlin pro nepotravinářské využití.-Schopnost poradenství v oblasti nepotravinářské produkce na orné půdě-Znalost biologie a nároků rostlin pro nepotravinářské využití.-Znalost druhů vhodných pro nepotravinářské využití v České republice.-Znalost specifik nepotravinářské produkce.-Znalost technologických parametrů biomasy pro nepotravinářské aplikace.

Literatura

TypAutorNázevMísto vydáníNakladatelRokISBNZMOUDRÝ, J. -- STRAŠIL, Z.Pěstování alternativních plodin : (učební texty)České BudějoviceJihočeská univerzita199980-7040-383-7ZSTŘEDA, T.Výnosové a kvalitativní parametry vybraných olejnin pro nepotravinářské využitíBrnoMZLU v Brně2007ZMOUDRÝ, J. -- STRAŠIL, Z.Energetické plodiny v ekologickém zemědělstvíHradec KrálovéVH press1998ZWEGER, J. -- HAVLÍČKOVÁ, K. a kol.Biomasa : obnovitelný zdroj energie v krajiněPrůhoniceVýzkumný ústav Silva Taroucy pro krajinu a okrasné zahradnictví200380-85116-32-4ZKARAFIÁT, Z. -- VÍTĚZ, T. -- POSPÍŠIL, L.Bioplynové stanice na "suchou" fermentaci -- šance pro energetické využití biologicky rozložitelných odpadů (BRO)onlineBiom.cz20091--2ZFRYDRYCH, J. a kol.Energetické využití některých travních druhůPrahaÚstav zemědělských a potravinářských informací200280-7271-093-1ZNEUDERT, L.Možnosti využití energetické bilance při hodnocení systému rostlinné produkceAgroregion 2000 - Revitalizace agrární politiky-strategie pro předvstupní období do EU. - Fyto sekce: Trvale udržitelné hospodaření v zemědělské krajiněČeské Budějovice, Česká republika243DROSILLO-CALLE, F. -- GROOT, P D. a kol.The biomass assessment handbook : bioenergy for a sustainable environmentLondon [u.a.]Earthscan2007978-1-84407-285-9

Požadavky

Účast na cvičení. Předložení a obhájení projektu (25 % závěrečného hodnocení). Ústní zkouška 30 minut (náplň přednášek) 75 % závěrečného hodnocení.

Garant

Ing. Tomáš Středa, Ph.D.

Vyučující

Ing. Tomáš Středa, Ph.D.