Předmět Produkční systémy v chovech HZ II (PSCHZ2)
Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PSCHZ2 - Produkční systémy v chovech HZ II, Agronomická fakulta, Mendelova univerzita v Brně (MENDELU).
Top 10 materiálů tohoto předmětu
Materiály tohoto předmětu
Materiál | Typ | Datum | Počet stažení |
---|
Další informace
Obsah
1.Úvod do teorie produkčních systémů používaných v chovech jednotlivých druhů hospodářských zvířat ve světě a EU (dotace 4/4) a.Teorie produkčních systémůb.Historický vývoj produkčních systémůc.Příčinné vztahy mezi jednotlivými složkami produkčních systémů2.Produkční systémy používané v chovu skotu ve světě a EU (dotace 10/10) a.Produkční sytém zaměřený na souběžnou produkci mléka a jatečných zvířatb.Produkční systém zaměřený především na produkci mléka s doplňkovou produkcí jatečných zvířatc.Produkční systém zaměřený na produkci chovných a jatečných zvířat3.Produkční systémy používané v chovu prasat ve světě a EU (dotace 4/4) a.Produkční sytém zaměřený na produkci jatečných zvířatb.Pprodukční systém zaměřený na produkci chovných zvířat4.Produkční systémy používané v chovu drůbeže (kura) ve světě a EU (dotace 4/4) a.Produkční sytém zaměřený na produkci konzumních vajecb.Produkční systém zaměřený na produkci brojlerů5.Produkční systémy používané v chovu ovcí ve světě a EU (dotace 4/4) a.Produkční sytém zaměřený na produkci jatečných jehňatb.Produkční systém zaměřený na produkci mléka s doplňkovou produkcí vlny a jatečných jehňat6.Produkční systémy používané v chovu koz ve světě a EU (dotace 2/2) a.Produkční systém zaměřený na produkci mléka s doplňkovou produkcí jatečných kůzlat
Získané způsobilosti
Všeobecné kompetence: -kapacita přizpůsobovat se novým situacím-kapacita vytvářet nové myšlenky (kreativita)-schopnost analýzy a syntézy-schopnost organizace a plánováníOborově specifické kompetence: -Schopnost navrhnout systémy produkce u skotu, ovcí, koz, prasat a drůbeže-Schopnost reflexe nového modelu zemědělství v konkrétní podnikatelské činnosti podniku agrobyznysu-Znalost obratu stáda skotu, ovcí, koz, prasat a drůbeže-Znalosti o managementu produkce mléka, masa a vajec-Znalosti o systémech ustájení skotu, ovcí, koz, prasat a drůbeže-Způsobilost samostatně řešit problémy v systémech produkce mléka, masa a vajec v chovatelské praxi
Literatura
TypAutorNázevMísto vydáníNakladatelRokISBNZMÁCHAL, L. -- FILIPČÍK, R. -- HOŠEK, M. -- CHLÁDEK, G. -- KUČERA, J. -- FALTA, D. -- ČECHOVÁ, M. -- HADAŠ, Z. -- SLÁDEK, L. -- KUCHTÍK, J. -- JISKROVÁ, I. -- LICHOVNÍKOVÁ, M.Chov zvířat I - chov hospodářských zvířatBrnoMENDELU v Brně2011978-80-7375-553-9ZBOUŠKA, J. a kol.Chov dojeného skotuPrahaProfi Press200680-86726-16-9ZZAHRÁDKOVÁ, R. a kol.Masný skot : od A do ZPrahaČeský svaz chovatelů masného skotu2009978-80-254-4229-6ZPULKRÁBEK, J.Chov prasatPrahaProfi Press, s.r.o.200580-86726-11-8ZTULÁČEK, F.Chov hrabavé drůbežePrahaBrázda200280-209-0309-7ZOCHODNICKÝ, D. -- POLTÁRSKY, J.Ovce, kozy a prasataBratislavaPríroda200380-07-11219-7DPOND, W G. -- BELL, A W.Encyclopedia of animal scienceNew York, NYMarcel Dekker20050-8247-5496-4DVAARST, M. a kol.Animal health and welfare in organic agricultureWallingfordCABI Publishing20040-85199-668-X
Požadavky
Povinná účast na všech cvičeních minimálně 80 %.Povinná účast na terénních cvičeních 100 %.Předmět je ukončen písemnou a ústní zkouškou. Písemná zkouška trvá 60 minut a podílí se na celkovém výsledku 50 %. Ústní zkouška trvá 30 minut a podílí se na celkovém výsledku rovněž 50 %. V obou částech je požadována úspěšnost minimálně 60 %.
Garant
prof. Dr. Ing. Jan Kuchtík
Vyučující
Ing. Daniel Falta, Ph.D.Ing. Zdeněk Hadaš, Ph.D.prof. Ing. Gustav Chládek, CSc.prof. Dr. Ing. Jan Kuchtíkdoc. Ing. Martina Lichovníková, Ph.D.