Předmět Technika pro zemědělství a zpracovatelský průmysl (TPZZP)
Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu TPZZP - Technika pro zemědělství a zpracovatelský průmysl, Agronomická fakulta, Mendelova univerzita v Brně (MENDELU).
Top 10 materiálů tohoto předmětu
Materiály tohoto předmětu
Materiál | Typ | Datum | Počet stažení |
---|
Další informace
Obsah
1.Technika pro rostlinnou výrobu (dotace 10/10) a.Stroje a strojní linky pro zpracování půdy 2/2b.Stroje a strojní linky pro ochranu a hnojení rostlin 2/2c.Stroje a strojní linky pro sklizeň obilovin 2/2d.Stroje a strojní linky pro sklizeň pícnin 2/2e.Stroje a strojní linky pro sklizeň okopanin 2/22.Technika pro živočišnou výrobu (dotace 8/8) a.Stroje a strojní linky pro přípravu krmiv 2/2b.Stroje a strojní linky v chovu skotu 2/2c.Stroje a strojní linky v chovu prasat 2/2d.Stroje a strojní linky v chovu drůbeže 2/23.Technika pro zpracovatelský průmysl (dotace 10/10) a.Stroje a strojní linky pro zpracování obilovin 2/2b.Stroje a strojní linky pro zprac. ostatních rostlinných produktů 2/2c.Stroje a strojní linky pro zpracování mléka 2/2d.Stroje a strojní linky pro zpracování masa 2/2e.Stroje a strojní linky pro skladování a konzervaci 2/2
Získané způsobilosti
Všeobecné kompetence: -schopnost analýzy a syntézy-schopnost aplikace znalosti v praxi-schopnost pracovat v interdisciplinárním týmuOborově specifické kompetence: -schopnost identifikace vazeb technicko-technologické báze s ekonomickými prvky v rámci rozhodování-Schopnost navrhnout základní části strojních linek-Základní znalosti konstrukce strojů pro zpracování zemědělských produktů-Základní znalosti konstrukce zemědělských strojů-Způsobilost vypočítat základní parametry strojních linek
Literatura
TypAutorNázevMísto vydáníNakladatelRokISBNZKUMHÁLA, F. a kol.Zemědělská technika : stroje a technologie pro rostlinnou výrobuV PrazeČeská zemědělská univerzita2007978-80-213-1701-7ZKEJÍK, C. -- FRYČ, J.Technika pro živočišnou výrobu. : I. dílBrnoMendelova zemědělská a lesnická univerzita199880-7157-331-0ZKEJÍK, C. -- FRYČ, J.Technika pro živočišnou výrobu IIBrnoMendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně199780-7157-252-7ZRUŽBARSKÝ, J. -- GRODA, B. a kol.Potravinárska technikaPrešovFakulta výrobných technológií so sídlom v Prešove200580-8073-410-0DČERVINKA, J. -- SEDLÁK, P. -- TRUNEČKA, K.Technika a technologie pro rostlinnou výrobu : návody do cvičeníBrnoMendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně200380-7157-713-8
Požadavky
Pro udělení zápočtu je nutná minimálně 75% účast na cvičeních a odevzdané protokoly z jednotlivých cvičení.Předmět je ukončen ústní zkouškou, která trvá 30 minut. Student si vylosuje tématický okruh. Poté má čas na přípravu. Po úspěšném složení zkoušky (minimálně 70%) je mu známka zapsána do indexu / UISu.
Garant
doc. Ing. Jiří Fryč, CSc.
Vyučující
doc. Ing. Jiří Fryč, CSc.Ing. Josef Los, Ph.D.Ing. Jiří Pospíšil, CSc.