Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Včelí produkty (TVCP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu TVCP - Včelí produkty, Agronomická fakulta, Mendelova univerzita v Brně (MENDELU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.Úvod - současnost včelařství a jeho význam pro společnost (dotace 2/0)2.Biologie včely medonosné - vybrané kapitoly (dotace 6/3)3.Charakteristika a technologie včelích produktů (dotace 12/4)4.Hodnocení a zkoušení včelích produktů (dotace 2/11)5.Hygiena produkce včelích produktů (dotace 0/3)6.Seminární cvičení a udělení zápočtu (dotace 0/2)7.Syllabus podrobně na URL: http://user.mendelu.cz/apridal/syllabus.htm (dotace 0/0)Výstupy předmětu:Všeobecné kompetence: -dovednosti spojené s využíváním a zpracováním informací-schopnost aplikace znalosti v praxi-schopnost samostatné práce-základní profesní znalostiOborově specifické kompetence: -Nést odpovědnost za hygienické a technologické parametry surovin a potravin-Znalost charakteristiky a technologie včelích produktů-Znalost složení a vlastností medu-Znalot hygieny produkce včelích produktů-Způsobilost hodnotit a zkoušet včelí produkty

Získané způsobilosti

Všeobecné kompetence: -dovednosti spojené s využíváním a zpracováním informací-schopnost aplikace znalosti v praxi-schopnost samostatné práce-základní profesní znalostiOborově specifické kompetence: -Nést odpovědnost za hygienické a technologické parametry surovin a potravin-Znalost charakteristiky a technologie včelích produktů-Znalost složení a vlastností medu-Znalot hygieny produkce včelích produktů-Způsobilost hodnotit a zkoušet včelí produkty

Literatura

TypAutorNázevMísto vydáníNakladatelRokISBNZPŘIDAL, A.Včelí produktyBrnoMendelova zemědělská a lesnická univerzita200380-7157-717-0ZPŘIDAL, A.Včelí produkty : cvičeníBrnoMendelova zemědělská a lesnická univerzita200380-7157-711-1DCRANE, E.Honey : a comprehensive surveyLondonMorrison and Cibb1976DPŘIDAL, A.Aktuální podrobný seznam základní a rozšiřující studijní literatury s komentářemonline

Požadavky

Splnění podmínek tzv. malého zápočtu (laboratorní práce a protokol, ústně prezentované seminární téma) a ústní zkouška v délce do 30 minut dle cca 100 zkušebních otázek. Hodnotí se přesnost a úplnost odpovědi k vybranému tématu a také znalosti související s daným tématem. Zkoušející klade dotazy k danému či souvisejícímu tématu jen tehdy, pokud si není jist komplexností znalostí zkoušeného posluchače. Hodnocení A: jen u komplexních odpovědí bez nutností doplňujícího dotazu. Hodnocení B: při komplexní odpovědi s drobnými nepřesnostmi či neúplnostmi. Hodnocení C: nutnost doplňujících dotazů pro prověření znalostí a případně i drobné nepřesnosti a neúplnosti. Hodnocení D: méně závažné neznalosti. Hodnocení E: významné neznalosti či neúplnosti k tématu a nepomohá ani podání doplňujících dotazů. Hodnocení F je použito v případě odpovědí na jinou než položenou otázku či úplná nebo jen částečná podstatná neznalost k danému tématu.

Garant

doc. Ing. Antonín Přidal, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Antonín Přidal, Ph.D.