Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Úvod do výzkumné práce (UVP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UVP - Úvod do výzkumné práce, Agronomická fakulta, Mendelova univerzita v Brně (MENDELU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.Zdroje a získávání informací do bakalářské a diplomové práce. (dotace 6/12)2.Vypracování literárního přehledu do bakalářské a diplomové práce. Citace vědeckých prací a knih v seznamu použité literatury bakalářské a diplomové práce. (dotace 6/12)3.Obsah a zpracování kapitol cíl, materiál a metody, výsledky, diskuse a závěr diplomové práce. (dotace 10/0)4.Teze bakalářské a diplomové práce, odpovědi na posudky oponenta a vedoucího závěrečné práce, průběh obhajob závěrečné práce. (dotace 2/0)Výstupy předmětu:Všeobecné kompetence: -dovednosti spojené s využíváním a zpracováním informací-schopnost aplikace znalosti v praxi-schopnost řešit problémy-schopnost samostatné práce-vědecko-výzkumné dovednosti-základní profesní znalostiOborově specifické kompetence: -Schopnost aplikovat znalosti o vědecko-výzkumné činnosti při zpracovávání bakalářské a diplomové práce-Schopnost vyhledat a zpracovat vědecké práce z licencovaných databází Mendelovy univerzity-Schopnost vypracování literárního přehledu z vědeckých prací-Znalost obsahu jednotlivých kapitol bakalářské a diplomové práce

Získané způsobilosti

Všeobecné kompetence: -dovednosti spojené s využíváním a zpracováním informací-schopnost aplikace znalosti v praxi-schopnost řešit problémy-schopnost samostatné práce-vědecko-výzkumné dovednosti-základní profesní znalostiOborově specifické kompetence: -Schopnost aplikovat znalosti o vědecko-výzkumné činnosti při zpracovávání bakalářské a diplomové práce-Schopnost vyhledat a zpracovat vědecké práce z licencovaných databází Mendelovy univerzity-Schopnost vypracování literárního přehledu z vědeckých prací-Znalost obsahu jednotlivých kapitol bakalářské a diplomové práce

Literatura

TypAutorNázevMísto vydáníNakladatelRokISBNZŘEZÁČ, P.Úvod do výzkumné práceBrnoMendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně200280-7157-589-5DMedawar, P.B. Advice to a young scientist. 1979, Basic Books.128 pp. ISBN 978-0465000920.DOchrana, F. Metodologie vědy. Úvod do problému. 2009, Karolinum, 156 s. ISBN 978-80-246-1609-4.

Požadavky

Povinná účast na cvičení, odevzdání a obhajoba seminární práce (50% z celkové známky) zpracované z vědeckých prací jsou nezbytnou podmínkou pro zápočet. Zápočet je nezbytnou podmínkou pro účast na závěrečné zkoušce. Předmět je ukončen 60 minutovou písemnou zkouškou (50% z celkové známky).

Garant

doc. Ing. Petr Řezáč, CSc.

Vyučující

prof. RNDr. Michael Pöschl, CSc.doc. Ing. Petr Řezáč, CSc.