Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Vinařství (VINR)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu VINR - Vinařství, Agronomická fakulta, Mendelova univerzita v Brně (MENDELU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.Technologie tichých vínNejpěstovanější odrůdy u nás (dotace 4/2)2.Technologické paramtery hroznů, před-fermentační úpravyFrancie (dotace 4/2)3.Kvasinky a bakterieŠpanělsko a Itálie (dotace 4/2)4.Biochemie alkoholové fermenatce a použití oxidu siřičitéhoNěmecko a Rakousko (dotace 4/2)5.Malolaktická fermentace, školení a stabilizace vínAmerika, Austrálie a Nový Zéland (dotace 4/2)6.Šumivá vína (dotace 4/2)7.Choroby a vady vín (dotace 4/2)Výstupy předmětu:Všeobecné kompetence: -dovednosti spojené s využíváním a zpracováním informací-interpersonální dovednosti-kapacita k učení se-pochopení kultur a zvyků v jiných zemích-schopnost organizace a plánování-schopnost samostatné práce-týmová práce-základní profesní znalostiOborově specifické kompetence: -Schopnost rozpoznat vady a zákaly vín, identifikovat jejich příčiny-Znalost biochemických aspektů výroby přírodních a šumivých vín-Znalost odrud révy vinné pro výrobu bílých a červených vín-Znalost technologie zpracování hroznů (sklizeň, lisy, zařízení na zpracování hroznů)

Získané způsobilosti

Všeobecné kompetence: -dovednosti spojené s využíváním a zpracováním informací-interpersonální dovednosti-kapacita k učení se-pochopení kultur a zvyků v jiných zemích-schopnost organizace a plánování-schopnost samostatné práce-týmová práce-základní profesní znalostiOborově specifické kompetence: -Schopnost rozpoznat vady a zákaly vín, identifikovat jejich příčiny-Znalost biochemických aspektů výroby přírodních a šumivých vín-Znalost odrud révy vinné pro výrobu bílých a červených vín-Znalost technologie zpracování hroznů (sklizeň, lisy, zařízení na zpracování hroznů)

Literatura

TypAutorNázevMísto vydáníNakladatelRokISBNZSTEIDL, R. -- RENNER, W.Moderní příprava červeného vínaValticeNárodní salon vín200380-903201-2-0ZSTEIDL, R.Sklepní hospodářstvíValticeNárodní salon vín200280-903201-0-4ZKRAUS, V. -- KUTTELVAŠER, Z. -- VURM, B.Encyklopedie českého a moravského vínaPrahaMelantrich199780-7023-250-1ZBALÍK, J.Vinařství : návody do laboratorních cvičeníBrnoMendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně200680-7157-933-5ZŠVEJCAR, V.Vinařství - školení a láhvování vínaBrnoVŠZ1989ZŠVEJCAR, V.Vinařství : Základy technologieBrnoVysoká škola zemědělská1986DSTEIDL, R. -- RENNER, W.Problémy kvašení vínValticeNárodní salon vín200480-903201-3-9DŠVEJCAR, V. -- MINÁRIK, E.Vinařství : biochemie vínaBrnoVysoká škola zemědělská1976DŠVEJCAR, V. -- MINÁRIK, E.Vinařství. : chemie, mikrobiologie a technologie speciálních vín . IIIBrnoVysoká škola zemědělská1971DŠVEJCAR, V.Vinařství IV : Přehled výroby červených vínBrnoVysoká škola zemědělská1971DCompendium of international méthods of wine and must analysis : Volume 1ParisO.I.V.2006DCompendium of international méthods of wine and must analysis : Volume 2ParisO.I.V.2006DRIBÉREAU-GAYON, P. -- TRADUCTION, A. a kol.Handbook of enology : The chemistry of wine stabilization and treatments. Volume 2.ChichesterJohn Wiley & Sons20050-470-01037-1DRIBÉREAU-GAYON, P. -- BRANCO, J M. a kol.Handbook of enology : The microbiology of wine and vinifications. Volume 1.ChichesterJohn Wiley & Sons20050-470-01034-7DWine tasting : a professional handbookSan DiegoAcademic Press20020-12-379076-X

Požadavky

Hodnocení účasti na cvičeních.Písemný test 100 bodů.Úspěšné ukončení (min. 60 bodů)

Garant

doc. Ing. Mojmír Baroň, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Mojmír Baroň, Ph.D.Ing. Kamil Prokeš