Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Výroba a jakost živočišných produktů (VJZP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu VJZP - Výroba a jakost živočišných produktů, Agronomická fakulta, Mendelova univerzita v Brně (MENDELU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.1. Zbožíznalství mléka a mléčných výrobků - přednášky a cvičení (dotace 19/19) a.1.1.- zdravotní nezávadnost mléka, dodavatelsko - odběratelské vztahyb.1.2.- výroba mléčných výrobků, hodnocení a jejich prodej2.2. Zbožíznalství masa a masných výrobků - přednášky a cvičení (dotace 14/14) a.2.1. - zdravotní nezávadnost masa, dodavatelsko - odběratelské vztahyb.2.2. - výroba masných výrobků, hodnocení a jejich prodej3.3. Zbožíznalství vajec a výrobků z vajec přednášky a cvičení (dotace 6/6)Výstupy předmětu:Všeobecné kompetence: -dovednosti spojené s využíváním a zpracováním informací-podnikatelský duch-schopnost analýzy a syntézy-schopnost aplikace znalosti v praxi-schopnost organizace a plánování-schopnost rozhodovat-schopnost řešit problémy-schopnost samostatné práce-schopnost vedení-uvědomění si konceptu kvality-základní profesní znalostiOborově specifické kompetence: -Schopnost detekce vad potravin živočišného původu-Schopnost orientace v technologiích zpracování živočišných produktů, kontrola jakosti surovin a pochopení návaznosti na další oblasti-Schopnost vedení školení pro pracovníky na úsecích výroby potravin-Schopnost vyhledávat, porozumět a aplikovat příslušnou legislativu z oblasti zpracování živočišných produktů

Získané způsobilosti

Všeobecné kompetence: -dovednosti spojené s využíváním a zpracováním informací-podnikatelský duch-schopnost analýzy a syntézy-schopnost aplikace znalosti v praxi-schopnost organizace a plánování-schopnost rozhodovat-schopnost řešit problémy-schopnost samostatné práce-schopnost vedení-uvědomění si konceptu kvality-základní profesní znalostiOborově specifické kompetence: -Schopnost detekce vad potravin živočišného původu-Schopnost orientace v technologiích zpracování živočišných produktů, kontrola jakosti surovin a pochopení návaznosti na další oblasti-Schopnost vedení školení pro pracovníky na úsecích výroby potravin-Schopnost vyhledávat, porozumět a aplikovat příslušnou legislativu z oblasti zpracování živočišných produktů

Literatura

TypAutorNázevMísto vydáníNakladatelRokISBNZSIMEONOVOVÁ, J. -- GAJDŮŠEK, S. -- INGR, I.Zpracování a zbožíznalství živočišných produktůBrnoMendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně2003978-80-7157-708-9DSTEINHAUSER, L.Hygiena masa a masných výrobkůBrnoVFU2002DSTEINHAUSER, L. a kol.Produkce masaTišnovLast200080-900260-7-9DSTEINHAUSER, J.Využití cenové politiky a různých distribučních kanálů v maso zpracovatelském podnikuBrnoMENDELU Brno2010DHandbook of food products manufacturing : health, meat, milk, poultry, seafood, and vegetablesHoboken, N.JWiley2007978-0-470-12525-02

Požadavky

Zápočet - povinná účast na cvičení (min. 80 %), zápočtová písemka z problematiky cvičení - každá etapa studia (A i B) ukončena dílčím testem (min. úspěšnost 60 %), splnění a obhájení seminární práce (zadaného problému, systém splnil/nesplnil).Zkouška - písemný test (min. úspěšnost 70 %).V případě nesplnění podmínky účasti na cvičení nebo opakovaného neúspěšného zápočtového testu je podmínkou ústní zkouška (úspěšnost 75 %).

Garant

prof. Ing. Alžbeta Jarošová, Ph.D.

Vyučující

prof. Ing. Alžbeta Jarošová, Ph.D.Ing. Miroslav Jůzl, Ph.D.prof. Ing. Květoslava Šustová, Ph.D.