Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Zařízení chladíren a mrazíren potravin (ZCHM)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ZCHM - Zařízení chladíren a mrazíren potravin, Agronomická fakulta, Mendelova univerzita v Brně (MENDELU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.Stavby chladíren a mrazíren (dotace 12/12) a.Zásady navrhování staveb a stavebních objektů; zastavovací plán stavby. Vliv technologie a technologické dopravy. Dokumentace staveb (stupně,struktura,výkresy SO,zastavovací situace)b.Typologie staveb chladíren a mrazíren;příklady řešení. Zásady návrhu chladírny, individuelní zadání, ukázka systémového postupu, příklady řešeníc.Nosné konstrukce objektů PS; výrobní a skladové haly. Zpracování jednoduché studie chladírny dle individuálního zadání; průběžné korekced.Nenosné konstrukce objektů PS; obvodový plášť chladíren a mrazíren;posouzení z hledisek stavební fyziky. Stavebně-konstrukční návrhy chladírenské komory;posouzení návrhu z hlediska tepelné technikye.Základní požadavky z hlediska hygieny, požární bezpečnosti a vlivu na ŽP (obecně a specificky pro chladírny a mrazírny). Tepelná bilance navržené komoryf.Proces přípravy a realizace stavební investice, zásady pro výběr staveniště;cenová politika ve stavebnictví. Závěrečná korekce seminární práce, prezentace zdařilých řešení

Literatura

TypAutorNázevMísto vydáníNakladatelRokISBNDGroda B., Potravinárská technika, Vienala, Košice 2004.DGroda B., Potravinářská technika - cvičení, MZLU v Brně, Brno 1997.DChlumský V. a kol, Technika chlazení, SNTL, Praha 1971.

Požadavky

zkouška ústní

Garant

prof. Ing. Bořivoj Groda, DrSc.

Vyučující

prof. Ing. Bořivoj Groda, DrSc.Ing. Jaromír Libra, Ph.D.doc. Ing. Tomáš Vítěz, Ph.D.