Předmět Zemědělské techniky K (ZETEK)
Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ZETEK - Zemědělské techniky K, Agronomická fakulta, Mendelova univerzita v Brně (MENDELU).
Top 10 materiálů tohoto předmětu
Materiály tohoto předmětu
Materiál | Typ | Datum | Počet stažení |
---|
Další informace
Obsah
1.Základní informace o specifikách rostlinné výroby.Technika a technologie pro pěstování pícnin, okopanin, obilnin, technických plodin, speciálních plodin a ovoce a zeleniny. (dotace 4/3)2.Základní informace o specifikách živočišné výroby.Technika a technologie pro chov skotu, prasat a drůbeže. (dotace 3/3)Výstupy předmětu:Všeobecné kompetence: -schopnost aplikace znalosti v praxi-schopnost samostatné práce-základní profesní znalostiOborově specifické kompetence: -Schopnost řešit základní problémy technologických linek v zemědělství-Znalost environmentálních aspektů živočišné výroby-Znalost environmentálních aspektů rostlinné výroby-Znalost konstrukce strojů pro rostlinnou výrobu-Znalost konstrukce strojů pro živočišnou výrobu
Získané způsobilosti
Všeobecné kompetence: -schopnost aplikace znalosti v praxi-schopnost samostatné práce-základní profesní znalostiOborově specifické kompetence: -Schopnost řešit základní problémy technologických linek v zemědělství-Znalost environmentálních aspektů živočišné výroby-Znalost environmentálních aspektů rostlinné výroby-Znalost konstrukce strojů pro rostlinnou výrobu-Znalost konstrukce strojů pro živočišnou výrobu
Literatura
TypAutorNázevMísto vydáníNakladatelRokISBNZKEJÍK, C.Mechanizace živočišné výroby : přednášky.. IBrnoVysoká škola zemědělská199280-7157-055-9ZMAREČEK, J. -- KEJÍK, C.Mechanizace živočišné výroby II - přednáškyBrnoVŠZ Brno1993ZBŘEČKA, J.Stroje pro sklizeň pícnin a obilninPrahaČeská zemědělská univerzita200180-213-0738-2ZKUMHÁLA, F. a kol.Zemědělská technika : stroje a technologie pro rostlinnou výrobuV PrazeČeská zemědělská univerzita2007978-80-213-1701-7
Požadavky
Předmět je ukončen ústní zkouškou, která trvá 30 minut. Student si vylosuje tématický okruh. Poté má čas na přípravu. Po úspěšném složení zkoušky (minimálně 70%) je mu známka zapsána do indexu / UISu.
Garant
doc. Ing. Jiří Fryč, CSc.
Vyučující
doc. Ing. Jan Červinka, CSc.doc. Ing. Jiří Fryč, CSc.