Předmět Zdravotní nezávadnost potravinových zdrojů K (ZNPZK)
Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ZNPZK - Zdravotní nezávadnost potravinových zdrojů K, Agronomická fakulta, Mendelova univerzita v Brně (MENDELU).
Top 10 materiálů tohoto předmětu
Materiály tohoto předmětu
Materiál | Typ | Datum | Počet stažení |
---|
Další informace
Obsah
1.Analýza alimentárního rizika (dotace 8/5) a.Radiační hygiena potravinových zdrojůb.Přirozeně se vyskytující toxické látkyc.Toxikanty a karcinogeny vznikající při zpracování potravinových zdrojůd.Rezidua: pesticidy, PCB, dioxiny, biologicky aktivní látkye.Nukleová kyselina odvozená z geneticky modifikovaných organizmůf.Alimentární onemocnění prionová a virovág.Zkáza potravinových zdrojů působením mikroorganizmůh.Alimentární bakteriální infekce a intoxikacei.Parazitární alimentárně přenosná onemocnění2.Zvládnutí alimentárního rizika (dotace 2/0) a.Systém HACCPb.Sanitace při zpracování potravinových zdrojů
Literatura
TypAutorNázevMísto vydáníNakladatelRokISBNZKOMPRDA, T.Obecná hygiena potravinBrnoMendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně2004978-80-7157-757-7ZKOMPRDA, T.Hygiena potravin : cvičeníBrnoMendelova zemědělská a lesnická univerzita200380-7157-709-XZFORSYTHE, S J.The Microbiology of Safe FoodBlackwell Science20000-632-05487-5
Požadavky
Předmět bude ukončen zápočtovým písemným testem a ústní zkouškou (60% celková úspěšnost).
Garant
prof. MVDr. Ing. Tomáš Komprda, CSc.
Vyučující
Ing. Miroslava Kolářováprof. MVDr. Ing. Tomáš Komprda, CSc.Ing. Markéta Valová