Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Zoocenologie (ZOCE)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ZOCE - Zoocenologie, Agronomická fakulta, Mendelova univerzita v Brně (MENDELU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.Úvod (dotace 3/0) a.EU a ochrana zoocenózb.Ekologie v datechc.Zoogeografied.Původ živočichů v ČR2.Chráněná území ČR a ochrana živočichů (dotace 0/4) a.Způsoby organizace ochrany přírodyb.Právní normy a vyhlášky upravující ochranu živočišných druhů, návaznost na předpisy EUc.Bioindikátoři3.Biotopy České republiky a jejich zoocenózy (dotace 24/0) a.Významné lokality každého biotopu v ČRb.Diagnostické a dominantní druhy bezobratlých a obratlovcůc.Podmínky výskytu určitých druhů živočichůd.Ohrožení a ochrana biotopue.Praktické příklady4.Významné druhy živočichů, praktická výuka, výjezdy - morfologie, bionomie, význam (dotace 0/24)Výstupy předmětu:Všeobecné kompetence: -kapacita k učení se-schopnost analýzy a syntézy-základní všeobecné znalostiOborově specifické kompetence: -Schopnost posoudit vhodnost biotopů pro jednotlivé druhy živočichů.-Student je způsobilý orientovat se v problematice vztahů biotop-živý organismus-Student si osvojí schopnost přiřadit těmto biotopům odpovídající spektrum živočichů -Student umí posoudit vhodnost biotopů pro jednotlivé druhy živočichů-Student získá schopnosti generovat negativní i pozitivní vlivy biotopů a lidské činnosti na potenciální spektrum živočichů

Získané způsobilosti

Všeobecné kompetence: -kapacita k učení se-schopnost analýzy a syntézy-základní všeobecné znalostiOborově specifické kompetence: -Schopnost posoudit vhodnost biotopů pro jednotlivé druhy živočichů.-Student je způsobilý orientovat se v problematice vztahů biotop-živý organismus-Student si osvojí schopnost přiřadit těmto biotopům odpovídající spektrum živočichů -Student umí posoudit vhodnost biotopů pro jednotlivé druhy živočichů-Student získá schopnosti generovat negativní i pozitivní vlivy biotopů a lidské činnosti na potenciální spektrum živočichů

Literatura

TypAutorNázevMísto vydáníNakladatelRokISBNZBORKOVCOVÁ, M.Zoologie pro zahradníkyV BrněMendelova zemědělská a lesnická univerzita200380-7157-736-7DROQUES, A. a kol.Alien terrestrial arthropods of EuropeSofia-MoscowPensoft2010978-954-642-554-6DROQUES, A. a kol.Alien terrestrial arthropods of EuropeSofia-MoscowPensoft2010978-954-642-555-3DChytrý Milan a kolektiv , Katalog biotopů České republiky , Agentura ochrany přírody a krajiny, 2001, 304 s.DJarklová J., Pelikán J., Ekologický slovník , Fortuna 1999, 144 s.

Požadavky

Ukončení předmětu Předmět je ukončen písemným testem. Test je tvořen náhodným výběrem 60 otázek ze 600 otázek, které zahrnují celou problematiku studia předmětu. Otázky jsou rovnocenné, za každou lze získat maximálně 2 body, odpovědi nelze vybírat z předem stanovených možností. Podmínkou úspěšného napsání testu je minimální hranice 60 bodů, na hodnocení A je potřeba minimálně 110 bodů, B -- 101-109, C 91-100, D 75-90, E 60-74. Test trvá 30 minut, studenti mohou během testu čerpat ze své studijní literatury, diskriminujícím faktorem je čas.Ukončení cvičeníStudent je povinen vypracovat seminární práci v rozsahu maximálně 10 stran A4, Times New Roman 12, řádkování 1. Seminární práce je na téma Chráněná oblast v blízkosti mého bydliště. Práce musí obsahovat popis lokality, způsob ochrany, ohrožující faktory, přehled o živočišných druzích v oblasti, vlastní názor, literární zdroje.

Garant

doc. Ing. Marie Borkovcová, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Marie Borkovcová, Ph.D.Ing. Lenka FrýželkováIng. Jiří Mrtka, Ph.D.