Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Zpracování odpadů z potravinářského průmyslu (ZOPP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ZOPP - Zpracování odpadů z potravinářského průmyslu, Agronomická fakulta, Mendelova univerzita v Brně (MENDELU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.Problematika odpadového hospodářství (dotace 2/2) a.Odpadové hospodářství.b.Příčiny vzniku odpadů.c.Druhy odpadů.2.Legislativa odpadového hospodářství (dotace 2/2) a.Zákon o odpadech.b.Legislativa složek životního prostředí.c.Základní pojmy.3.Odpady z obalů (dotace 2/2) a.Základní terminologie.b.Zákon o obalech.4.Prevence vzniku odpadů (dotace 2/2) a.Definice, historie.b.Nástroje environmentální politiky - legislativní, dobrovolné.c.Čistší produkce.5.Technologie nakládání s odpady (dotace 4/4) a.Recyklace.b.Termické zpracování odpadů.c.Biologické zpracování odpadů - kompostování, bioplynová stanice.d.Skládkování.6.Odpadní vody z potravinářství (dotace 2/2) a.Definice.b.Rozdělení odpadních vod.c.Legislativa.d.Čištění odpadních vod.7.Odpady ze zemědělství a lesnictví (dotace 2/2) a.Odpady z rosltinné výroby a jejich zpracování.b.Odpady z živočišné výroby a jejich zpracování.c.Odpady z lesnictví a jejich zpracování.8.Odpady ze zpracování masa (dotace 2/2) a.Technologie.b.Vedlejší produkty.9.Odpady ze zpracování mléka (dotace 2/2) a.Technologie.b.Vedlejší produkty a odpadní vody.10.Odpady ze zpracování obilí, brambor, cukrové řepy (dotace 2/2) a.Odpady z mlýnského průmyslu (technologický postup).b.Odpady z škrobárenského průmyslu (technologický postup).c.Odpady z cukrovarnického průmyslu (technologický postup).11.Odpady z výroby piva, vína, lihovarnictví a zpracování tuků (dotace 2/2) a.Odpady z výroby piva, vína - technologie, vedlejší produkty.b.Odpady z výroby lihovin - technologie, odpady.c.Odpady z tukového průmyslu - rostlinné oleje, živočišné tuky.

Získané způsobilosti

Všeobecné kompetence: -dovednosti spojené s využíváním a zpracováním informací-schopnost analýzy a syntézy-schopnost samostatné práce-uvědomění si konceptu kvalityOborově specifické kompetence: -Provádět komplexní analýzy procesů v potravinářském průmyslu.-Schopnost identifikovat a využívat vhodné informační zdroje.-Schopnost provádět komplexní analýzy procesů v potravinářském průmyslu-Schopnost uplatňování environmentálních aspektů při řešení konkrétního problému v potravinářském průmyslu-Uplatňovat nástroje řízení v potravinářském průmyslu.-Znalost uplatňování nástrojů řízení v potravinářském průmyslu

Literatura

TypAutorNázevMísto vydáníNakladatelRokISBNZFILIP, J. a kol.Odpadové hospodářstvíBrnoMendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně200280-7157-608-5ZMAREČEK, J. a kol.Legislativa odpadového hospodářstvíBrnoMendelova zemědělská a lesnická univerzita200380-7157-656-5ZKURÁŠ, M.Technologie zpracování odpadůPrahaVŠCHT1993ZKOTOVICOVÁ, J.Čistší produkceBrnoMendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně200380-7157-675-1ZKOTOVICOVÁ, J. -- REMTOVÁ, K.Udržitelná spotřeba a výrobaBrnoMendelova Univerzita v Brně2013978-80-7375-707-6ZZEMÁNEK, P.Biologicky rozložitelné odpady a kompostováníPrahaVUZT Praha2010978-80-86884-52-3ZKURAŠ, M. -- DIRNER, V. -- SLIVKA, V.Odpadové hospodářstvíChrudimEkomonitor2008978-80-86832-34-0ZKOLÁŘ, L. -- KUŽEL, S.Odpadové hospodářstvíČeské BudějoviceJČU200080-7040-449-3DSTEINHAUSER, L. a kol.Hygiena a technologie masaBrnoLAST199580-900260-4-4DLUKÁŠOVÁ, J. a kol.Hygiena a technologie produkce mlékaBrnoVeterinární a farmaceutická univerzita199980-85114-53-4DKADLEC, P. a kol.Technologie potravin IPrahaVysoká škola chemicko-technologická2002978-80-7080-509-1DKADLEC, P. a kol.Technologie potravin IIPrahaVysoká škola chemicko-technologická2002978-80-7080-510-7

Požadavky

Prezentace a odevzdání seminární práce.Zápočtový test(60%).Povinná účast na cvičeních.Ústní zkouška.

Garant

Bc. Ing. Dana Adamcová, Ph.D.

Vyučující

Bc. Ing. Dana Adamcová, Ph.D.doc. RNDr. Jana Kotovicová, Ph.D.