Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Zemědělské stavby (ZS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ZS - Zemědělské stavby, Agronomická fakulta, Mendelova univerzita v Brně (MENDELU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.Koncepce a specifika zemědělských staveb (dotace 4/4) a.Obecné zásady návrhu stavbyb.Zastavovací plánc.Technologické linkyd.Požární bezpečnoste.Veterinární bezpečnostf.Hygiena2.Typologie zemědělských staveb (dotace 6/6) a.Stáje pro chov hosp. zvířat (skot, prasata, koně, ovce, drůbež)b.Sklady krmivc.Sklady hnoje,kejdy,průmyslových hnojivd.Stavby pro rostlinnou produkcie.Stavby a objekty pomocné a obslužné3.Konstrukce pozemních zemědělských staveb (dotace 6/6) a.Konstrukce nosné (svislé, vodorovné,základy, zastřešení)b.Konstrukce nenosné (opláštění, příčky)c.Halové objekty4.Stavební materiály (dotace 4/4)5.Konstrukce inženýrských staveb (dotace 4/4) a.Rozvodné sítěb.Komunikace6.Příprava a realizace staveb (dotace 4/4) a.Legislativa, fáze investičního procesub.Fáze procesu investiční výstavby.

Získané způsobilosti

Všeobecné kompetence: -schopnost analýzy a syntézy-schopnost aplikace znalosti v praxi-základní všeobecné znalostiOborově specifické kompetence: -Schopnost analyzovat vhodnost staveb pro chov hospodářských zvířat.-Schopnost koordinace výstavby a odborné komunikace se stavebními experty a orgány státní správy.-Schopnost vytvořit studii proveditelnosti zemědělské stavby.-Znalost technické dokumentace staveb, stavebních materiálů a konstrukcí a příslušné legislativy.-Znalost typologie zemědělských staveb a koncepce technologických linek.

Literatura

TypAutorNázevMísto vydáníNakladatelRokISBNZLIBRA, J.Stavby pro odpadové hospodářstvíV BrněMendelova zemědělská a lesnická univerzita200580-7157-861-4DNEUBAUER, L W. -- WALKER, H B.Farm building designEnglewood Cliffs, N.J.Prentice-Hall, Inc.1961DHARL, N E.Farm Estate & Business PlanningNilesCentury Communications19910-930264-68-1DHUNT, D.Farm power and machinery managementAmesIowa State University Press20010-8138-1756-0DGRODA, B.Stroje a stavby pro krmivářstvíBrnoMendelova zemědělská a lesnická univerzita199980-7157-418-XDHUČKO, M.Zemědělské stavbyPrahaStátní nakladatelství technické literatury1987DPŘIKRYL, M. a kol.Technologická zařízení staveb živočišné výrobyPrahaTempo Press199780-901052-0-3DSÝKORA, J.Hospodářské stavbyARCH Praha1992

Požadavky

Hodnocení účasti na cvičeních (maximálně 2 absence).Dva písemné testy v délce 40 minut, psané v 8. a 11. týdnu semestru(výsledek tvoří 60 % z výsledné známky). Pro zápočet musí student získat minimálně 11 bodů z maximálních 20 u testu 1 a 10 bodů z maximálních 16 u testu 2.Pro zápočet musí student odevzdat seminární projekt v 11. týdnu semestru. Seminární projekt se skládá z jednoduchých stavebních výkresů a technické zprávy (10 % z výsledné známky). Zápočet je podmínkou pro zkoušku.Předmět je zakončen ústní zkouškou v délce trvání 20 až 30 minut (30 % z výsledné známky). Otázky voleny zkoušejícím z výukových celků sylabu.

Garant

Ing. Bc. Petr Junga, Ph.D.

Vyučující

Ing. Bc. Petr Junga, Ph.D.