Předmět Zpracování zemědělských produktů 1 (ZZEP1)
Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ZZEP1 - Zpracování zemědělských produktů 1, Agronomická fakulta, Mendelova univerzita v Brně (MENDELU).
Top 10 materiálů tohoto předmětu
Materiály tohoto předmětu
Materiál | Typ | Datum | Počet stažení |
---|
Další informace
Obsah
1.Zpracování živočišných produktů (dotace 12/12) a.Ošetřování mléka po nadojení. Druhy a složení mléka. Nákup mléka, dodavatelsko-odběratelské vztahy. Kvalita a výroba mléčných produktů.b.Kvalita a zpracování masa. Masné výrobky a živočišné tuky. Konzervování.c.Kvalita vajec, třídění, zpracování vajec.d.Kvalita a zpracování ryb.2.Zpracování rostlinných produktů (dotace 12/12) a.Složení rostlinných produktů. Zpracování obilovin, výroba pekařských výrobků a těstovin.b.Zpracování brambor.c.Výroba cukru.d.Výroba piva a alkoholu.
Získané způsobilosti
Všeobecné kompetence: -schopnost aplikace znalosti v praxi-schopnost řešit problémy-schopnost samostatné práce-základní profesní znalostiOborově specifické kompetence: -Znalosti o hygienických a legislativních parametrech výroby potravin-Znalosti o složení a vlastnostech potravinářských surovin-Znalosti o technologických postupech výroby jakostních potravin-Znalosti zpracování rostlinných produktů-Znalosti zpracování živočišných produktů
Literatura
TypAutorNázevMísto vydáníNakladatelRokISBNZKUČEROVÁ, J.Zpracování zemědělských produktů - rostlinná častonlineZNEDOMOVÁ, Š.Zpracování živočišných produktů - živočišná částonlineZKUČEROVÁ, J. -- PELIKÁN, M. -- HŘIVNA, L.Zpracování a zbožíznalství rostlinných produktůBrnoMendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně2007978-80-7375-088-6ZSIMEONOVOVÁ, J. -- GAJDŮŠEK, S. -- INGR, I.Zpracování a zbožíznalství živočišných produktůBrnoMendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně2003978-80-7157-708-9DHAGHI, A. Food science: Research and technology. Toronto: Apple Academic Press, 2012. 131 s. ISBN 978-1-926895-01-7. DHUI, Y. Handbook of food products manufacturing: health, meat, milk, poultry, seafood, and vegetables. Hoboken, N.J: Wiley, 2007. 1221 s. ISBN 978-0-470-12525-02.DHUI, Y. Handbook of food products manufacturing: principles, bakery, beverages, cereals, cheese, confectionary, fats, fruits, and functional foods. Hoboken, NJ: Wiley-Interscience; 2007. 1131 s. ISBN 978-0-470-12524-31.
Požadavky
Zápočet: Písemný test z rostlinné a živočišné části na minimálně 70 %, účast na cvičeních.Písemná zkouška z rostlinné i živočišné části na minimálně 80 %.
Garant
doc. Ing. Šárka Nedomová, Ph.D.
Vyučující
Ing. Tomáš Gregor, Ph.D.doc. Ing. Jindřiška Kučerová, Ph.D.doc. Ing. Šárka Nedomová, Ph.D.Mgr. Ing. Vladimír Sýkoraprof. Ing. Květoslava Šustová, Ph.D.