Předmět Zpracování zemědělských produktů 1 K (ZZEP1K)
Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ZZEP1K - Zpracování zemědělských produktů 1 K, Agronomická fakulta, Mendelova univerzita v Brně (MENDELU).
Top 10 materiálů tohoto předmětu
Materiály tohoto předmětu
Materiál | Typ | Datum | Počet stažení |
---|
Další informace
Obsah
1.Zpracování živočišných produktů (dotace 4/4) a.Ošetřování mléka po nadojení. Druhy a složení mléka. Nákup mléka, dodavatelsko-odběratelské vztahy. Kvalita a výroba mléčných produktů.b.Kvalita a zpracování masa. Masné výrobky a živočišné tuky. Konzervování.c.Kvalita vajec, třídění, zpracování vajec.d.Kvalita a zpracování ryb.2.Zpracování rostlinných produktů (dotace 4/3) a.Složení rostlinných produktů. Zpracování obilovin, výroba pekařských výrobků a těstovin.b.Zpracování brambor.c.Výroba cukru.d.Výroba piva a alkoholu.
Získané způsobilosti
Všeobecné kompetence: -schopnost aplikace znalosti v praxi-schopnost řešit problémy-schopnost samostatné práce-základní profesní znalostiOborově specifické kompetence: -Znalosti o hygienických a legislativních parametrech výroby potravin-Znalosti o složení a vlastnostech potravinářských surovin-Znalosti o technologických postupech výroby jakostních potravin-Znalosti zpracování rostlinných produktů-Znalosti zpracování živočišných produktů
Literatura
TypAutorNázevMísto vydáníNakladatelRokISBNZKUČEROVÁ, J. -- PELIKÁN, M. -- HŘIVNA, L.Zpracování a zbožíznalství rostlinných produktůBrnoMendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně2007978-80-7375-088-6ZPELIKÁN, M.Zpracování a zbožíznalství rostlinných produktůBrnoMZLU v Brně2007978-80-7375-088-6ZSIMEONOVOVÁ, J. -- GAJDŮŠEK, S. -- INGR, I.Zpracování a zbožíznalství živočišných produktůBrnoMendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně2003978-80-7157-708-9DČERVENKA, J. -- SAMEK, M.Potravinářské zbožíznalstvíPrahaCredit200480-213-1151-7DData sourcebook for food scientists and technologistsNew YorkVCH Publishers19911-56081-009-2DKol.Handbook of food and beverage fermentation technologyNew YorkMarcel Dekker20040-8247-4780-1DHandbook of food products manufacturing : health, meat, milk, poultry, seafood, and vegetablesHoboken, N.JWiley2007978-0-470-12525-02DHandbook of food products manufacturing : principles, bakery, beverages, cereals, cheese, confectionary, fats, fruits, and functional foodsHoboken, NJWiley-Interscience2007978-0-470-12524-31DKol.Handbook of vegetable preservation and processingNew YorkMarcel Dekker20040-8247-4301-6
Požadavky
Zápočet: Písemný test z rostlinné a živočišné části na minimálně 70 %, účast na cvičeních.Písemná zkouška z rostlinné i živočišné části na minimálně 80 %.
Garant
doc. Ing. Šárka Nedomová, Ph.D.
Vyučující
doc. Ing. Jindřiška Kučerová, Ph.D.doc. Ing. Šárka Nedomová, Ph.D.prof. Ing. Květoslava Šustová, Ph.D.