Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Zpracování živočišných produktů (ZZVP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu ZZVP - Zpracování živočišných produktů, Agronomická fakulta, Mendelova univerzita v Brně (MENDELU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.Nákup,složení, jakost a zpracování mléka a mléčných výrobků (dotace 19/19) a.Složení a druhy mléka. Jakostní požadavky na nakupované suroviny. dodavatelsko-odběratelské vztahyb.Výroba tekutých mléčných výrobků, výroba máslac.Výroba zakysaných mléčných výrobků, tvarohů a sýrů, výroba zmražených mléčných výrobků, výroba zahuštěných mléčných výrobků a sušených výrobků, výroba dalších výrobků mlékárenského průmyslu2.Nákup jatečných zvířat, jakost a zpracování masa, drůbeže, ryb a vajec (dotace 20/20) a.Nákup jatečných zvířat. Jakost a produkce jatečných zvířat. Jakost a zpracování masa. Masné výrobky a živ. tuky.Konzervy.b.Jakost produkovaných vajec, třídění, značení a zpracování na výrobkyc.Jakost a zpracování rybd.Zpracování vedlejších surovin potravinářského průmyslu

Získané způsobilosti

Všeobecné kompetence: -kapacita k učení se-schopnost analýzy a syntézy-schopnost řešit problémy-základní všeobecné znalostiOborově specifické kompetence: -Kontrola jakosti surovin a pochopení návazností na další oblasti-Schopnost definovat kvalitu potravinových surovin ve vazbě na chov hospodářských zvířat.-Schopnost detekce vad potravin živočišného původu-Schopnost orientace v technologiích zpracování živočišných produktů.-Schopnost vyhledávat, porozumět a aplikovat příslušnou legislativu z oblasti zpracování živočišných produktů

Literatura

TypAutorNázevMísto vydáníNakladatelRokISBNZSIMEONOVOVÁ, J. -- GAJDŮŠEK, S. -- INGR, I.Zpracování a zbožíznalství živočišných produktůBrnoMendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně2003978-80-7157-708-9ZSIMEONOVOVÁ, J.Zpracování a zbožíznalství živočišných produktůBrnoMZLU v Brně200380-7157-708-1DČERVENKA, J. -- SAMEK, M.Potravinářské zbožíznalstvíPrahaCredit200480-213-1151-7DSTEINHAUSER, L. a kol.Produkce masaTišnovLast200080-900260-7-9DHandbook of food products manufacturing : health, meat, milk, poultry, seafood, and vegetablesHoboken, N.JWiley2007978-0-470-12525-02DHandbook of food products manufacturing : principles, bakery, beverages, cereals, cheese, confectionary, fats, fruits, and functional foodsHoboken, NJWiley-Interscience2007978-0-470-12524-31

Požadavky

Zápočet - povinná účast na cvičení (min. 80 %), zápočtová písemka z problematiky cvičení (min. úspěšnost 65 %)Zkouška - písemný test (min. úspěšnost 65 %).V případě nesplnění podmínky účasti na cvičení nebo opakovaného neúspěšného zápočtového testu je podmínkou ústní zkouška (úspěšnost 75 %)

Garant

doc. Ing. Šárka Nedomová, Ph.D.

Vyučující

Ing. Miroslav Jůzl, Ph.D.Ing. Michal Mihok, PhD.doc. Ing. Šárka Nedomová, Ph.D.prof. Ing. Květoslava Šustová, Ph.D.