Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Biologické základy chovu psů (CHPS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu CHPS - Biologické základy chovu psů, Mendelova univerzita v Brně (MENDELU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.Vývoj psovitých šelem, původ psa a jednotlivé druhy vrozeného chování vlků (dotace 2/0)2.Zraková, hlasová a pachová komunikace mezi psy (dotace 2/4)3.Vrozené a naučené chování psů (dotace 2/2)4.Socializace psů (dotace 2/2)5.Příčiny, řešení a prevence jednotlivých druhů problémového chování psů (dotace 6/10)6.Využití poznatků o vrozeném a naučeném chování při výcviku psů (dotace 4/2)7.Význam bílkovin, tuků, cukrů, minerálních látek a vitamínů u jednotlivých kategorií psů (dotace 4/2)8.Puberta, hárání, zapouštění, březost a porod (dotace 2/2)Výstupy předmětu:Všeobecné kompetence: -dovednosti spojené s využíváním a zpracováním informací-schopnost aplikace znalosti v praxi-schopnost samostatné práce-základní všeobecné znalostiOborově specifické kompetence: -Schopnost aplikovat základní biologické znalosti o chovu psů v praxi. -Schopnost detekce příznaků říje a porodu u feny-Schopnost vyhledat a zpracovat vědecké práce o biologii psů z licencovaných databází Mendelovy univerzity-Znalost biologie výživy a rozmnožování psů-Znalost zrakové, hlasové a pachové komunikace mezi psy-Způsobilost pro řešení problémového chování psů

Získané způsobilosti

Všeobecné kompetence: -dovednosti spojené s využíváním a zpracováním informací-schopnost aplikace znalosti v praxi-schopnost samostatné práce-základní všeobecné znalostiOborově specifické kompetence: -Schopnost aplikovat základní biologické znalosti o chovu psů v praxi. -Schopnost detekce příznaků říje a porodu u feny-Schopnost vyhledat a zpracovat vědecké práce o biologii psů z licencovaných databází Mendelovy univerzity-Znalost biologie výživy a rozmnožování psů-Znalost zrakové, hlasové a pachové komunikace mezi psy-Způsobilost pro řešení problémového chování psů

Literatura

TypAutorNázevMísto vydáníNakladatelRokISBNZŘEZÁČ, P.Chov zájmových zvířatV BrněMendelova zemědělská a lesnická univerzita200480-7157-744-8ZMIKULICA, V.Poznej svého psa. Etologie a psychologie psaB.mDialog199280-85194-26-0DABRANTES, R. -- COUFALOVÁ, Z. -- RASMUSSEN, A. Řeč psů : encyklopedie psího chování. České Budějovice: DONA, 1999. 230 s. ISBN 80-86136-56-6.DEDNEY, A. Výživa psa a kočky. Příručka pro veterinární lékaře a studenty veterinární : medicíny. 2. vyd. Praha: CANIS, 1991. 141 s. ISBN 80-900820-9-2.DEICHLER, I. Problémové chování psů. 1. vyd. Praha: Plot, 2000. 133 s. Edukace. ISBN 80-902603-6-5.DJENSEN, P. The Behavioral Biology of Dogs. Cambridge: CABI, 2007. 288 pp. ISBN 9781845931872.

Požadavky

Povinná účast na cvičení, zpracování seminární práce o vybraném problému z biologie psů a projektu o chování psů jsou nezbytnou podmínkou pro zápočet. Zápočet je nezbytnou podmínkou pro účast na závěrečné zkoušce. Předmět je ukončen 30 minutovou ústní zkouškou (100% z celkové známky). U zkoušky budou požadovány znalosti o chování a biologii výživy a rozmnožování v rozsahu přednášek a cvičení.

Garant

doc. Ing. Petr Řezáč, CSc.

Vyučující

doc. Ing. Petr Řezáč, CSc.