Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Světový jazyk - francouzština středně pokročilí 2 (FJSP2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FJSP2 - Světový jazyk - francouzština středně pokročilí 2, Fakulta regionálního rozvoje a mezinárodních studií, Mendelova univerzita v Brně (MENDELU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.Mluvení (dotace 0/0) a.Jídlo ve Francii a v ČR, restauraceb.Lidské tělo, nemocic.Obchodyd.Telefonováníe.Studium, univerzita (MZLU), fakulta, studijní oborf.Volný čas2.Poslech (dotace 0/0) a.Poslech pro celkové porozuměníb.Poslech pro pochopení hlavní myšlenky/ hlavních myšlenekc.Poslech pro specifickou informaci3.Čtení (dotace 0/0) a.Čtení pro celkové porozuměníb.Čtení pro pochopení hlavní myšlenky/ hlavních myšlenekc.Čtení pro specifickou informaci4.Psaní (dotace 0/0) a.Úřední dopisb.Strukturovaný životopisc.Motivační dopis5.Gramatika (dotace 0/0) a.Člen dělivýb.Imparfaitc.Passé récentd.Pravidelná slovesa 2. třídye.Konjunktiv přítomný a minulý (présent du subjonctif, passé du subjonctif)f.Pořadí dvou zájmeng.Zájmenné příslovce "en"h.Nepřímá otázkai.Vyjadřování časových vztahůj.Nepravidelná slovesa (zopakování a procvičení nejčastějších nepravidelných sloves)

Získané způsobilosti

Všeobecné kompetence: -dovednosti spojené s využíváním a zpracováním informací-kapacita vytvářet nové myšlenky (kreativita)-pochopení kultur a zvyků v jiných zemích-schopnost aplikace znalosti v praxi-schopnost práce v mezinárodním kontextu-schopnost řešit problémy-schopnost samostatné práce-týmová práceOborově specifické kompetence: -Pochopení interkulturních rozdílů a souvislostí-Schopnost komunikovat v cizím jazyce s využitím terminologie daného vědního oboru-Uvědomování si a respektování hledisek vycházejících z neevropských národních a kulturních prostředí

Literatura

TypAutorNázevMísto vydáníNakladatelRokISBNZPRAVDOVÁ, M.Francouzština pro začátečníky - žákovský sešitLeda199480-901664-4-XZPRAVDOVÁ, M. -- RAK, P.Francouzština pro začátečníky : Le français pour vousVozniceLeda200280-85927-10-1ZTREVISI, S. -- DELAISNE, P. -- CANELAS, J.Café créme 2Hachette Livre19972-01-15-5093-9ZCANIER, Y. -- LAVENNE, C. -- BÉRARD, E.Tempo 1Didier Hatier19962-278-04423-0ZCANIER, Y. -- LAVENNE, C. -- BÉRARD, E.Tempo 2Didier Hatier19972-278-04427-3ZPRAVDOVÁ, M. -- PRAVDA, M.Francouzská konverzaceSPN199280-04-23639-1

Požadavky

Zápočet z gramatiky a slovní zásoby učebnice Le français pour vous s důrazem na lekce 19 - 24, úspěšnost minimálně 60%, ústní zkouška - četba textu, překlad, otázky k textu, konverzace (prázdniny, studium, nemoci, Francie, stravování ve Francii a v ČR).

Garant

Mgr. Hamza Messari, PhD.

Vyučující

Mgr. Hamza Messari, PhD.