Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Světový jazyk - francouzština začátečníci 1 v AJ (FJZ1A)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FJZ1A - Světový jazyk - francouzština začátečníci 1 v AJ, Fakulta regionálního rozvoje a mezinárodních studií, Mendelova univerzita v Brně (MENDELU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.Lekce 1: Les présentations - představování. (dotace 0/6) a.Zájmena osobní, nepravidelná slovesa "avoir", "être", pravidelná slovesa 1. třídy.b.Výslovnost L 1.c.Slovní zásoba k představování.d.Text: Dans l'autobus.2.Lekce 2: Décrire les gens et les choses - popisování lidí a věcí. (dotace 0/6) a.Rod podstatných jmen, určitý člen, množné číslo podstatných jmen, shoda přídavných jmen, číslovky 0-10.b.Výslovnost L 2.c.Slovní zásoba k popisu věcí a osob.d.Text: Dans le hall d'un hôtel.3.Lekce 3: Remplir un formulaire - vyplňování dotazníku. (dotace 0/6) a.Neurčitý člen, sloveso "aller": aller en/á/aux..., předložky à/ de ve spojení s určitým členem, rod u jmen zemí, další předložky, číslovky 11 - 19.b.Výslovnost L 3.c.Slovní zásoba k vyplňování formuláře.d.Text: Les inscriptions.4.Lekce 4: Fixer un rendez-vous - sjednávání schůzky. (dotace 0/6) a.Přítomný čas sloves (futur proche/ futur simple) 2. třídy, tázací věty, zápor, číslovky 20-69, dny v týdnu.b.Výslovnost L 4.c.Slovní zásoba k tématu schůzka.d.Text: Une surprise-party.

Získané způsobilosti

Všeobecné kompetence: -dovednosti spojené s využíváním a zpracováním informací-pochopení kultur a zvyků v jiných zemích-schopnost práce v mezinárodním kontextu-schopnost samostatné práceOborově specifické kompetence: -Pochopení interkulturních rozdílů a souvislostí.-Schopnost komunikovat v cizím jazyce s využitím terminologie daného vědního oboru.-Schopnost zpracovávat a obratně využívat informace v cizím jazyce.-Uvědomování si a respektování hledisek vycházejících z neevropských národních a kulturních prostředí.

Literatura

TypAutorNázevMísto vydáníNakladatelRokISBNZHEMINWAY, A.Ultimate French : beginner-intermediateNew YorkLiving Language2009978-1-4000-0963-3ZSTILLMAN, D M. -- GORDON, R.The ultimate French review and practice : mastering French grammar for confident communicationNew YorkMcGraw-Hill2011978-0-07-174414-0-DPRAVDOVÁ, M.Francouzština pro začátečníky. Le français pour vousLeda199480-85927-10-1

Požadavky

Písemný test z lekcí 1 - 4.

Garant

Mgr. Hamza Messari, PhD.

Vyučující

Mgr. Hamza Messari, PhD.