Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Agroturistika a venkovská turistika (RRAVT)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu RRAVT - Agroturistika a venkovská turistika, Fakulta regionálního rozvoje a mezinárodních studií, Mendelova univerzita v Brně (MENDELU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.Cestovní ruch: jeho rozměr, pojmy, členění (dotace 2/1)2.Venkovský turismus a agroturismus: definice a vymezení (dotace 2/1)3.Potenciál území pro realizaci venkovského turismu a agroturismu (dotace 2/1)4.Produkty a doprovodné programy ve venkovském turismu (dotace 2/1)5.Motivace a typologie návštěvníků a turistů (dotace 2/1)6.Organizace ovlivňující rozvoj venkovského turismu a agroturismu v Česku a jejich "projekty" (dotace 2/1)7.Strategický a finanční rámec podpory (dotace 2/1)8.Specifika podnikání ve venkovském turismu a agroturismu (dotace 2/1)9.Skutečný rozsah agroturismu a venkovského turismu v ČR a zahraniční zkušenosti (dotace 2/1)10.Marketing ve venkovském turismu a agroturismu (dotace 2/1)11.Konkrétní příklady úspěšných forem a podnikání ve venkovském turismu a agroturismu (dotace 2/1)12.Dopady agroturismu a venkovského turismu na rozvoj venkova (dotace 2/1)Výstupy předmětu:Všeobecné kompetence: -schopnost analýzy a syntézy-schopnost samostatné práce-týmová práce-základní profesní znalostiOborově specifické kompetence: -Koncepčně řešit otázky rozvoje regionu v kontextu udržitelného rozvoje-Schopnost analyzovat vnitřní a vnější prostředí regionu z hlediska specifických požadavků-Schopnost analýzy vnitřního a vnějšího prostředí regionu z hlediska venkovského cestovního ruchu-Schopnost koncepčně řešit otázky rozvoje venkova v kontextu udržitelného rozvoje cestovního ruchu-Schopnost určit potenciál venkovské lokality k rozvoji venkovského turismu-Schopnost vypracování posteru jako formy propagace ve venkovském turismu-Znalost specifik podnikání ve venkovském turismu

Získané způsobilosti

Všeobecné kompetence: -schopnost analýzy a syntézy-schopnost samostatné práce-týmová práce-základní profesní znalostiOborově specifické kompetence: -Koncepčně řešit otázky rozvoje regionu v kontextu udržitelného rozvoje-Schopnost analyzovat vnitřní a vnější prostředí regionu z hlediska specifických požadavků-Schopnost analýzy vnitřního a vnějšího prostředí regionu z hlediska venkovského cestovního ruchu-Schopnost koncepčně řešit otázky rozvoje venkova v kontextu udržitelného rozvoje cestovního ruchu-Schopnost určit potenciál venkovské lokality k rozvoji venkovského turismu-Schopnost vypracování posteru jako formy propagace ve venkovském turismu-Znalost specifik podnikání ve venkovském turismu

Literatura

TypAutorNázevMísto vydáníNakladatelRokISBNZPOUROVÁ, M.AgroturistikaČZU Praha2002ZSTŘÍBRNÁ, M.Venkovská turistika a agroturistika. PrahaProfi Press, s.r.o.200580-86726-14-2ZSZNAJDER, M. -- PRZEZBORSKA, L. -- SCRIMGEOUR, F.AgritourismWallingford, UKCABI2009978-1-84593-482-8DHALL, Derek R; KIRKPATRICK, Irene; MITCHELL, Morag. Rural tourism and sustainable business. Clevedon : Channel View Publications, 2005. 370 s. ISBN 1845410122.DHALL, Derek R.; ROBERTS, Lesley; MITCHELL, Morag. New directions in rural tourism . Aldershot : Ashgate, 2003. 237 s. ISBN 075463633X.DMORAVEC, Ivo. Venkovská turistika : teoretická východiska a možnosti . Praha : Centrum pro komunitní práci, 2006. 92 s. ISBN 80-86902-31-5.DMORAVEC, Ivo. Venkovská turistika v Rakousku, České republice a Francii : koncept, aktivity a vzdělávání. Vyd. 1. České Budějovice : Centrum pro komunitní práci, 2007. 69 s. ISBN 978-80-86902-50-0.DROBERTS, Lesley; HALL, Derek R. Rural tourism and recreation : principles to practice. Wallingford, Oxon, UK : CABI Pub., 2001. 231 s. ISBN 0851995403.

Požadavky

Předmět je ukončen zkouškou ověřující znalost témat prezentovaných na přednáškách. Ke zkoušce mohou jít pouze studenti, kterým byl udělen zápočet. Ten je udělen po řádném odevzdání posteru splňujícího standarty nadefinované ve cvičení. Zkouška má písemnou formu, obsahově je rozdělena do dvou částí, přičemž k úspěšnému absolvování je nezbytné získat z každé části alespoň 50 % bodů (pakliže jedna z částí není splněna, je nezbytné opakovat obě části). První část se skládá z testových otázek a dopnění jevu či procesu, druhá část pak obsahuje otázky ověřující znalost témat (teorie, vývoj, pojmy) probíraných na přednáškách formou otevřených otázek a pojmů.

Garant

Mgr. Ondřej Konečný, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Ondřej Konečný, Ph.D.