Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Matematika v AJ (RRMATA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu RRMATA - Matematika v AJ, Fakulta regionálního rozvoje a mezinárodních studií, Mendelova univerzita v Brně (MENDELU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.Diferenciální počet (dotace 15/15) a.Funkce a vlastnosti funkcíb.Limityc.Derivace a aplikace derivací2.Integrální počet (dotace 10/10) a.Neurčitý integrálb.Riemannův integrálc.Diferenciální rovnice3.LIneární algebra (dotace 10/10) a.Vektorové prostoryb.Maticec.Soustavy lineárních rovnic4.Numerická matematika (dotace 5/5) a.Numerické řešení rovnicb.Aproximace Taylorovým polynomemc.Metoda nejmenších čtverců

Získané způsobilosti

Všeobecné kompetence: -schopnost analýzy a syntézy-schopnost řešit problémy-schopnost samostatné práce-základní všeobecné znalosti-základní výpočetní dovednostiOborově specifické kompetence: -Schopnost analýzy rychlosti změn navzájem souvisejících veličin.-Schopnost řešení základních optimalizačních úloh prostředky-Základní znalosti integrálního počtu a jeho aplikací.

Literatura

TypAutorNázevMísto vydáníNakladatelRokISBNZMAŘÍK, R.Robert Mařík's eReadings on MathematicsonlineZTHOMAS, G B. -- FINNEY, R L.Calculus and Analytic GeometryReadingAddison-Wesley Publishing Company19900-201-16320-9DGREENSPAN, H P. -- BENNEY, D J.Calculus an Introduction to applied mathematicsTorontoMcGraw-Hill19860-07-548926-0DSIMMONS, G F.Calculus with analytic geometryNew YorkMcGraw-Hill19960-07-057642-4

Požadavky

Zkouška ověřující početní schopnosti (25 bodů) i teoretické znalosti (25 bodů) o ukončení výuky. Zkouška trvá 60 minut a pro úspěšné složení je nutno získat alespoň 20 bodů (40%). Vzorová zadání jsou studentům k dispozici a odpovídají probírané látce.

Garant

RNDr. Miroslav Navrátil, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Dana Bajeneza, Ph.D.Mgr. Simona Fišnarová, Ph.D.RNDr. Miroslav Navrátil, Ph.D.Mgr. Radka Smýkalová, Ph.D.