Předmět Zemědělství v AJ (RRZEMA)
Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu RRZEMA - Zemědělství v AJ, Fakulta regionálního rozvoje a mezinárodních studií, Mendelova univerzita v Brně (MENDELU).
Top 10 materiálů tohoto předmětu
Materiály tohoto předmětu
Materiál | Typ | Datum | Počet stažení |
---|
Další informace
Obsah
1.Zemědělství - produkční a mimoprodukční funkce (dotace 2/2) a.zemědělství ve světě, v Evropě a v ČRb.půdní a klimatické podmínkyc.výrobní oblasti2.Půdní podmínky a výživa rostlin (dotace 2/2)3.Pěstitelské technologie hlavních druhů zemědělských plodin (dotace 4/4)4.Rostlinolékařství a regulace plevelů (dotace 2/2)5.Pícninářství a pastvinářství (dotace 4/4)6.Chov skotu (dotace 4/4)7.Chov prasat (dotace 2/2)8.Chov ovcí a koz (dotace 2/2)9.Chov drůbeže (dotace 2/2)Výstupy předmětu:Všeobecné kompetence: -schopnost aplikace znalosti v praxi-schopnost pracovat v interdisciplinárním týmu-schopnost řešit problémy-základní profesní znalosti-základní všeobecné znalostiOborově specifické kompetence: -Schopnost provádět analýzy regionu z hlediska řízení přírodních zdrojů-Schopnost řešit roli zemědělství v rozvoji regionu
Získané způsobilosti
Všeobecné kompetence: -schopnost aplikace znalosti v praxi-schopnost pracovat v interdisciplinárním týmu-schopnost řešit problémy-základní profesní znalosti-základní všeobecné znalostiOborově specifické kompetence: -Schopnost provádět analýzy regionu z hlediska řízení přírodních zdrojů-Schopnost řešit roli zemědělství v rozvoji regionu
Literatura
TypAutorNázevMísto vydáníNakladatelRokISBNZPOND, W G. -- BELL, A W.Encyclopedia of animal scienceNew York, NYMarcel Dekker20050-8247-5496-4ZMARSCHNER, H.Mineral nutrition of higher plantsLondonAcademic Press2006978-0-12-473543-9ZTERMEER, C. -- SLINGERLAND, M.Transitions towards sustainable agriculture, food chains in peri-urban areasWageningenWageningen Academic Publishers2009978-90-8686-117-0DPoppe K.J., Termeer K., Slingerland M., 2009: Transitions towards sustainable agriculture and food chains in peri-urban areas. Wageningen Academic Publishers. 392 pp. ISBN: 978-90-8686-117-0DUri N.D., 2005: Agriculture and the Environment. Nova Publishers. ISBN 1-56072-654-7
Požadavky
povinná účast na cvičeních (min 80 %), napsání 2 zápočtových testů min na 75 % (1. z rostlinné produkce a 2. ze živočišné produkce, každý má 16 otázek), zkouška probíhá písemnou formou, má dvě části - testy z rostlinné a živočišné produkce - každý 15 otázek, min úspěšnost pro absolvování zkoušky je 75 %
Garant
doc. Ing. Pavel Ryant, Ph.D.
Vyučující
doc. Ing. Stanislav Hejduk, Ph.D.doc. RNDr. Lubica Pospíšilová, CSc.doc. Ing. Pavel Ryant, Ph.D.doc. Ing. Vladimír Smutný, Ph.D.