Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Produkt management v neživotním pojištění (PMPZ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu PMPZ - Produkt management v neživotním pojištění, Institut celoživotního vzdělávání, Mendelova univerzita v Brně (MENDELU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.O pojistném produktu (dotace 0/0) a.Tato část je zaměřena na vymezení pojmu pojistného produktu (jde zejména o právní úpravu, pojistné podmínky, způsob a metody řízení rizika, způsob a metody přijímání rizika do pojištění, způsob a metody správy pojištění a likvidace pojistných událostí, dokumentace produktu, pokyny pro jeho prodej) vymezení, které profese se na tvorbě a řízení produktu v organizaci podílejí, a to v jaké roli a s jakou odpovědností.2.Získávání a zpracování informací (dotace 0/0) a.Tato část je zaměřena na vstupy, které jsou nezbytné pro tvorbu a řízení produktu v době jeho životního cyklu. Jde o informace z pojistného trhu (co dělá konkurence), o informace získané z výzkumu (co si přejí zákazníci) a informace z prodejních sítí (jak to vidí distributoři) a jejich analýza a vyhodnocení pro další využití.Plán přípravy produktu - Tato část je zaměřena na přípravu produktového plánu, vyhodnocení tržního potenciálu produktu, definici klientského segmentu, kterému je produkt určen, jeho očekávaným výnosům, nákladům na jeho přípravu a implementaci, dopadům zavedení nového produktu do prodeje a dalším významným faktorům jako jsou otázky rizik, které pojistitel přebírá, vliv na kapitál a solventnost, vliv na zajištění společnosti atd.3.Implementační plán produktu (inovace) (dotace 0/0) a.Produktový management je interdisciplinární činnost, která významně zasahuje i do provozních technologií, proto se pro zavedení nového produktu ve velké míře užívá projektové řízení a s ním úzce souvisí příprava plánu projektu, proto bude tato část zaměřena na projektové řízení a přípravu projektového plánu.4.Řízení produktového portfolia (dotace 0/0) a.Tato část bude zaměřena na získávání a vyhodnocování informací o výsledku produktu, predikci jeho budoucího vývoje s využitím pojistně technických přístupů, zejména vyhodnocování jednotlivých upisovacích ročníků, vliv cenové politiky na výsledky produktu, přístup k likvidaci nároků plynoucích z produktu.5.Výsledek produktu a jeho dopad do výsledků společnosti (dotace 0/0) a.Tato část se týká metod řízení nákladů na provozování produktu, na fixní a variabilní náklady společnosti, na náklady prodeje a marketinkové náklady. A na zobrazení výsledků produktu ve výsledku společnosti.

Získané způsobilosti

Všeobecné kompetence: -kapacita vytvářet nové myšlenky (kreativita)-schopnost aplikace znalosti v praxi-schopnost samostatné práce-základní profesní znalostiOborově specifické kompetence: -Kompetence k efektivnímu využití kancelářských aplikací-Schopnost abstraktního a exaktního myšlení při studiu matematických pojmů a vztahů-Schopnost odborného vysvětlení a definování z oblasti účetnictví a daní-Student se orientuje v právních normách potravinového práva EU a ČR.-Znalost základních termomechanických výpočtů-Znalosti konstrukce stacionárních dopravních zařízení

Literatura

TypAutorNázevMísto vydáníNakladatelRokISBNZVÁVROVÁ, E. -- DOLOŽÍLKOVÁ, M. -- STUCHLÍK, R.Pojišťovnictví : vybrané kapitoly pro základní kursBrnoMendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně200080-7157-487-2ZVÁVROVÁ, E. -- STUCHLÍK, R. -- DOLOŽÍLKOVÁ, M.Základy pojistné matematikyV BrněMendelova zemědělská a lesnická univerzita200180-7157-567-4ZMARTINOVIČOVÁ, D.Pojištění podnikatelských subjektůOstravaKey Publishing2007978-80-87071-08-3ZDAŇEL, J.Pojistná teoriePrahaProfessional Publishing200580-86419-84-3ZBOHMAN, L. -- WAWERKOVÁ, M.Zákon o pojistné smlouvě : komentářPrahaLinde2009978-80-7201-755-3ZMAJTÁNOVÁ, A. a kol.Poisťovníctvo : teória a prax = Pojišťovnictví : teorie a praxePrahaEkopress200680-86929-19-1ZSVOZILOVÁ, A.Projektový managementPrahaGrada2011978-80-247-3611-2DNEMEČEK, A. -- JANATA, J.Oceňování majetku v pojišťovnictvíV PrazeC.H. Beck2010978-80-7400-114-7DHRADEC, M. -- DEUTSCHMANN, K.Likvidace pojistných událostí silničních vozidelPrahaIBS expert200480-239-0875-8DČEPKOVÁ, V. -- ŘEZÁČ, F. -- ZUZAŇÁK, A.Pojištění pro podnikateleBřeclavMoraviapress199880-86181-13-8DDUCHÁČKOVÁ, E.Principy pojištění a pojišťovnictvíPrahaEkopress2009978-80-86929-51-4DElektronická podpora výuky: URL < htpp://is.mendelu.cz > - sekce veřejná knihovna e-learningových objektů

Požadavky

1. Zápočet: vypracování seminární práce (vlastního konkrétního projektu) v týmu v rozsahu minimálně 15 ns.2. Zkouška: úspěšné absolvování písemného testu Celkové hodnocení -- výsledná známka (test 70 % a projekt 30%)

Garant

JUDr. Jan Ježdík

Vyučující

JUDr. Jan JeždíkMgr. Roman Sznapka