Předmět Technika pro zpracování zemědělských produktů (TZPZ)
Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu TZPZ - Technika pro zpracování zemědělských produktů, Institut celoživotního vzdělávání, Mendelova univerzita v Brně (MENDELU).
Top 10 materiálů tohoto předmětu
Materiály tohoto předmětu
Materiál | Typ | Datum | Počet stažení |
---|
Další informace
Obsah
1.Technika pro vícekomoditní potravinářské finalizace (dotace 0/0) a.sušení, dosoušení, sušárny, chlazení, chladírny, mrazírnyb.zařízení pro výrobu instantních a aglomerovaných potravinc.zařízení pro tvorbu modifikované atmosféry2.Technika na potravinářské zpracování obilovin (dotace 0/0) a.prefinalizační techniky (skladování, čištění, třídění zrnin)b.technika mletí zrnin, pekárenské technikyc.echniky výroby těstovin a škrobu ze zrnin, techniky extrudovaných výrobků3.Techniky na potravinářské zpracování okopanin (dotace 0/0) a.výroby cukru z cukrové řepy, potravinářské zpracování brambor, výroby škrobu z brambor4.Techniky na výrobu fermentovaných výrobků (dotace 0/0) a.výroby lihu, sladu, piva, vína5.Techniky na výrobu potravin a potravinových doplňků z ovoce, zeleniny a léčivých rostlin (dotace 0/0)6.Techniky pro finalizaci mléka a výrobu mléčných výrobků (dotace 0/0)7.Techniky pro výrobu potravinářských tuků a olejů (dotace 0/0)8.Techniky na potravinářské zpracování masa a vajec (dotace 0/0) a.jatečné výroby, výsekového masa, masných výrobků, vajec a vaječných výrobků9.Techniky manipulace, dopravy a balení potravin (dotace 0/0)10.Techniky výroby, skladování a konzervace krmiv (dotace 0/0) a.jadrných, objemových, tvarovaných, kafilerního zpracování odpadů živočišného původu11.Zásady výběru konstrukčních materiálů na výrobu potravinářské techniky (dotace 0/0)12.Integrovaná prevence potravinářských zařízení (dotace 0/0)13.Předmětné informační databáze (dotace 0/0)Výstupy předmětu:Všeobecné kompetence: -dovednosti spojené s využíváním a zpracováním informací-kapacita k učení se-schopnost analýzy a syntézy-schopnost aplikace znalosti v praxi-uvědomění si konceptu kvality-základní profesní znalosti-základní výpočetní dovednostiOborově specifické kompetence: -Schopnost uplatnit zásady techniky zpracování zemědělských produktů v praxi-Schopnost uplatňovat principy konstrukce a exploatace strojů v praxi-Znalost kategorizace techniky pro zpracování zemědělských produktů-Znalost strojního vybavení technických linek zpracovávající zemědělské produkty
Získané způsobilosti
Všeobecné kompetence: -dovednosti spojené s využíváním a zpracováním informací-kapacita k učení se-schopnost analýzy a syntézy-schopnost aplikace znalosti v praxi-uvědomění si konceptu kvality-základní profesní znalosti-základní výpočetní dovednostiOborově specifické kompetence: -Schopnost uplatnit zásady techniky zpracování zemědělských produktů v praxi-Schopnost uplatňovat principy konstrukce a exploatace strojů v praxi-Znalost kategorizace techniky pro zpracování zemědělských produktů-Znalost strojního vybavení technických linek zpracovávající zemědělské produkty
Literatura
TypAutorNázevMísto vydáníNakladatelRokISBNZRUŽBARSKÝ, J.Potravinářská technikaFVT200580-8073-410-0ZGRODA, B.Stroje a stavby pro krmivářstvíBrnoMendelova zemědělská a lesnická univerzita199980-7157-418-XZMAREČEK, J. -- GRODA, B. -- SYCHRA, L.Technika pro zpracování živočišných produktů IIBrnoMZLU Brno199680-7157-205-5ZGRODA, B. -- MAREČEK, J. -- NÁPLAVA, V.Technika zpracování zemědělských produktůBrnoES MZLU199580-7157-161-XZGRODA, B. a kol.Potravinářská technika -- cvičeníBrnoMZLU Brno199780-7157-271-3ZGRODA, B. a kol.Technika zpracování zemědělských produktů - dodatky 1BrnoVŠZ Brno199380-7157-075-3ZGRODA, B.Potravinářská technika : IBrnoMendelova zemědělská a lesnická univerzita199880-7157-334-5ZDOBIÁŠ, J. -- SMEJKALOVÁ, A.Obaly a obalová technikaPrahaES ČSU200480-7157-161-XDCHANES, J W.Engineering and Food for the 21st CenturyLondon,New York,Washington,D.C1CRC Press LLC20021-56676-963-9DSW Verlaf Dashӧfer - URL < htpp://www.dashofer.cz/fag > - odpadové hospodářství, výroba potravin a jejich uvádění do oběhu
Požadavky
hodnocení účasti na cvičeních (80 %); odevzdání seminární práce v průběhu semestru; závěrečná zkouška (90 min, písemná, min. 50 % ze 30 otázek);
Garant
prof. Ing. Jan Mareček, DrSc., dr. h. c.
Vyučující
prof. Ing. Jan Mareček, DrSc., dr. h. c.