Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Informační systémy pro DSP (IS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu IS - Informační systémy pro DSP, Mendelova univerzita v Brně (MENDELU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.Součástí tematického bloku je i problematika tvorby rozsáhlých SW aplikací a projektování IS, nástroje, metodiky projektování, strukturované i objektově orientované analýzy a návrhy. (dotace 0/0)2.S ohledem na důležitost informací, současné trendy systémové integrace a rozvoj ICT, jsou sledovány souvislosti změn v ekonomických procesních setech typu ERP, SCM, CRM, BI a dalších, jejich vliv na architekturu a efektivní postup tvorby informačních systémů ve všech fázích životního cyklu projektů. To rovněž souvisí se systémy pro popis procesů a vytváření specifikací na funkcionalitu IS ze strany managementu, projektového řízení. (dotace 0/0)3.Pozornost bude věnována také dalším komponentám pro podporu rozhodovacích procesů na všech úrovních řízení např. využití metod umělé inteligence, systémům knowledge mana­gement, IS servisní architektury, poradenským a geografickým IS. K prohloubení těchto problematik jsou také nabízeny volitelné, specializační předměty. I tento druhý tématický blok v programu má vedle uvedené povinné základní části i prohlubující specializační část orientovanou v souladu se zaměřením doktorské práce do oblastí podporovaných volitelným předmětem: (dotace 0/0) a.problematiky modelování a simulací, včetně uplatnění relevantních ICT v ekonomice,b.problematiky GIS a jejich uplatnění v prostředí veřejné správy,c.problematiky systémového a softwarového inženýrství a hledání nových ICT (přístupů, metod).

Literatura

TypAutorNázevMísto vydáníNakladatelRokISBNDPYLE, D.Business modeling and data miningAmsterdamMorgan Kaufmann20031-55860-653-XDOLOONEY, J.Beyond Maps: GIS Decision Making in Local GovernmentUSAESRI Press20001-879102-79-XDNEGNEVITSKY, M.Artificial Intelligence: A Guide to Intelligent Systems (2nd Edition)USAAddison Wesley20040-32120-466-2DVOŘÍŠEK, J.Systémová integrace a strategické řízení informačních systémůPrahaManagement Press2006DNOVOTNÝ, O. -- POUR, J. -- SLÁNSKÝ, D.Business Intelligence: jak využít bohatství ve vašich datechPrahaGrada200580-247-1094-3DBASL, J. -- BLAŽÍČEK, R.Podnikové informační systémy : podnik v informační společnostiPrahaGrada2008978-80-247-2279-5DDOUCEK, P.Řízení projektu informačních systémůPrahaProfessional Publishing200480-86419-71-1DROSENAU, M D.Řízení projektůBrnoComputer Press2007978-80-251-1506-0DCHEN-BURGER, Y. -- ROBERTSON, D.Automating Business Modelling : A Guide to Using Logic to Represent Informal Methods and Support ReasoningLondon9781846281068DSHAW, J. -- BECKER, M J.Journal Information Systems and E-Business Managementonline

Požadavky

Komisionelní zkouška. Obecné požadavky: znalost problematiky. Speciální požadavky specifikuje garant předmětu, příp. zkoušející s ohledem na odborné zaměření uchazeče.

Garant

doc. Ing. Arnošt Motyčka, CSc.

Vyučující

doc. Ing. František Dařena, Ph.D.prof. RNDr. Jiří Hřebíček, CSc.doc. Ing. Arnošt Motyčka, CSc.doc. Ing. Ivana Rábová, Ph.D.