Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Konzervace a skladování krmiv (KSK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KSK - Konzervace a skladování krmiv, Mendelova univerzita v Brně (MENDELU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.Obecné způsoby a principy konzervace krmiv (dotace 6/0) a.Základní terminologie a technologické faktoryb.Technické faktory a jejich vliv na kvalitu krmiv.2.Mikrobiologie a biochemie silážování (dotace 4/0) a.Specifika a úloha epifytní mikroflóryb.Mikrobálně-technologická charakteristika hlavních skupin mikroorganismů a jejich vliv na kvalitu fermentacec.Fáze fermentace a činnost jednotlivých skupin mikroorganismů3.Silážní aditiva a aerobní stabilita siláží (dotace 4/0) a.Rozdělení a princip účinku jednotlivých skupin silážních aditivb.Vliv aditiv a způsobu odběru siláží na aerobní stabilitu4.Sklady a hodnocení kvality siláží (dotace 2/0) a.Silážní žlaby, věže a plata, skladování siláží v PE vacích a v obalovaných balících5.Silážování hospodářsky významnných druhů pícnin a krmiv (dotace 6/0) a.Silážování kukuřice a obilovinb.Silážování víceletých bílkovinných pícnin a zbytků potravinářského průmyslu6.Dosoušení a skladování sena a okopanin (dotace 3/0) a.Principy naskladňování a dosoušení krmiv, samozáhřevu krmivb.Protipožární opatření a platné legislativní směrnice7.Základní úpravy objemných krmiv (dotace 3/0) a.Fyzikální,chemické a biologické úpravy krmiv

Získané způsobilosti

Všeobecné kompetence: -odhodlání k úspěchu-schopnost aplikace znalosti v praxi-schopnost vedení-týmová práce-základní profesní znalostiOborově specifické kompetence: -Bilance krmiv na farmě-Sestavit krmný plán pro prasata-Sestavit krmný plán pro skot-Schopnost poradit pro podnikatele ve výživě zvířat-Znalost skladování krmiv-Znalost zásady aplikace konzervačních aditiv a principy jejich účinků-Znalosti technologie pro výrobu silážovaných krmiv-Znalosti zásad managementu uskladnění a dosoušení sena

Literatura

TypAutorNázevMísto vydáníNakladatelRokISBNZDOLEŽAL, P. a kol.Konzervace, skladování a úpravy objemných krmiv : (přednášky)BrnoMendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně200680-7157-993-9ZJAKOBE, P. a kol.Konzervace krmivPrahaSZN1987ZKOPŘIVA, A. a kol.Konzervace, skladování a úpravy krmivBrnoVŠZ199280-7157-029-XDVESELÝ, P. -- ZELENKA, J. -- DOLEŽAL, P. -- ZEMAN, L. -- KOPŘIVA, A. -- MRKVICOVÁ, E.Úpravy krmivVýživa a krmení hospodářských zvířat12006DJ.M.WILKINSON Silage. Chalcombe Publicátions, Lincoln, 2005, 254 s.DZeman, L. a kol.: Výživa a krmení hospodářských zvířat. Profi Press, Praha, 2006, 360 s. ISBN 80-86726-17-7.

Požadavky

Písemná a ústní zkouška. Písemná zkouška 10 otázek, požadavek na 60 % správných odpovědí. Ústní zkouška 30-40 minut, požadavek na 60 % správných odpovědí.

Garant

prof. MVDr. Ing. Petr Doležal, CSc.

Vyučující

prof. MVDr. Ing. Petr Doležal, CSc.Ing. Pavel Horký, Ph.D.Bc. Ing. Ondřej Šťastník