Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ateliér inspirace přírodními strukturami I (AIPS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu AIPS - Ateliér inspirace přírodními strukturami I, Lesnická a dřevařská fakulta, Mendelova univerzita v Brně (MENDELU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.Úvod do problematiky (dotace 0/0) a.Základní pojmyb.Vývoj názorů na inspirativní roli poučení z přírodyc.Zadání I.kompoziční práce s přírodními materiály2.Vstup poučení přírodními strukturami do koncepce konstrukcí (dotace 0/0) a.Růst nových poznatků.Uspořádání a sdělování informací.b.Světová výstava Londýn 1851.pavilon.Expozice.Nábytek.c.Zadání II.Srovnávací studie vybrané přírodní struktury a její analogie v designu3.Vrstvení (dotace 0/0) a.Vrstevnatost jako struktura materiálu a tvaru.b.Ohýbané vrstvené dřevo v nábytku.c.Vrstvení vrstveného.Vrstvení jako stavební princip.d.Vrstvy a vrstevnice.e.Zadání III.Tvorba nábytkového objektu inspirovaná přírodní strukturou.4.Pletiva (dotace 0/0) a.Pojem pletivo.Transformace dimenzí.b.Pletivo v příroděc.Pletivo vytvořené člověkem. Uzel.d.Pletivo v nábytku.

Získané způsobilosti

Všeobecné kompetence: -dovednosti spojené s využíváním a zpracováním informací-kapacita k učení se-kapacita vytvářet nové myšlenky (kreativita)-odhodlání k úspěchu-schopnost analýzy a syntézy-schopnost aplikace znalosti v praxi-schopnost komunikace slovem a písmem v rodném jazyce-schopnost komunikovat s experty v jiném oboru-schopnost kritiky a sebekritiky-schopnost práce v mezinárodním kontextu-schopnost pracovat v interdisciplinárním týmu-schopnost samostatné práce-uvědomění si konceptu kvality-vědecko-výzkumné dovednosti-základní profesní znalostiOborově specifické kompetence: -Orientace v oblasti designu nábytku-Orientace v problematice inspirace přírodními strukturami-Schopnost uplatnění získaných vědomostí v praxi-Zkušenost s prezentací návrhu-Znalost základní designové tvorby

Literatura

TypAutorNázevMísto vydáníNakladatelRokISBNZALBERTS, B. a kol.Základy buněčné biologieÚstí nad LabemExpert Publishing, s. r. o.199880-902906-0-4ZSÝKORA, V. -- HROUDOVÁ, V.Tajemství rostlin : Secrets of plantsPrahaAcademia2009978-80-200-1770-3ZDEVLIN, K.Jazyk matematiky : jak zviditelnit neviditelnéPrahaArgo200280-86569-09-8ZBARROW, J.vesmír plný uměníbrnojota200080-7217-097-X

Požadavky

Odevzdání návrhů a studie. Hodnocení - původnost návrhů a schopnost práce s informacemi. Ústní zkouška. Důraz na pochopení možností inspirace přírodními strukturami při tvůrčí činnosti.Minimální účast na cvičení je 80%. Zkouška probíhá ústní formou a má tři části (klauzurní práce 40%, průběžné hodnocení 10%, ústní zkouška 50%). Během zkoušky musí student prokázat dobrou orientaci a přehled v oblasti.

Garant

Tamara Buganská

Vyučující

Tamara Buganská