Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Botanika speciální I (BOTSI)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu BOTSI - Botanika speciální I, Lesnická a dřevařská fakulta, Mendelova univerzita v Brně (MENDELU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.Fylogenetický systém nižších a vyšších rostlin a hub. Bakterie a jejich ekologický význam. Řasovky a skupina oddělení hub, včetně lišejníků, ekologie a význam v přírodě. (dotace 0/0)2.Sinice a skupina oddělení řas, rozšíření a význam. Mechorosty a kapraďorosty se zaměřením na stanovištně významné druhy. (dotace 0/0)3.Nahosemenné a krytosemenné rostliny, charakteristiky nejvýznamnějších čeledí krytosemenných rostlin. Stanovištně a formačně významné lesní, luční, ruderální a segetální druhy podle ekologických skupin. (dotace 0/0)

Literatura

TypAutorNázevMísto vydáníNakladatelRokISBNZDEYL, M. -- HÍSEK, K.Naše květiny.PrahaAcademia2006ZHENDRYCH, R.Systém a evoluce vyšších rostlin.PrahaSPN1977ZMÁJOVSKÝ, J. -- KREJČA, J.Rastliny lesov 1.BratislavaObzor1976ZMÝJOVSKÝ, J. -- KREJČA, J.Rastliny lesov 2.BratislavaObzor1982ZMÁJOVSKÝ, J. -- KREJČA, J.Rastkiny vod, močiarov a lúk 3.BratislavaObzor1981ZMÁJOVSKÝ, J. -- KREJČA, J.Rastliny vod, močiarov a lúk 4.BratislavaObzor1982ZMÁJOVSKÝ, J. -- KREJČA, J.Rastliny lieskov a strání 5.BratislavaObzor1977ZŘEPKA, R. -- KOBLÍŽEK, J.Systematická botanika.BrnoMZLU2007ZROSYPAL, S.Nový přehled biologie.PrahaScientia2003ZKALINA, T. -- URBAN, Z.Systém a evoluce nižších rostlin.PrahaSPN1980DKOBLÍŽEK, J. -- ŘEPKA, R.Klíč k určování stanovištně významných lesních rostlin.TišnovSursum2003DZLATNÍK, A.Lesnická botanika speciální.PrahaSZN1970

Požadavky

Předmět je ukončen komisionelní zkouškou.

Garant

doc. Ing. Radomír Řepka, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Radomír Řepka, Ph.D.