Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Botanika speciální II (BOTSII)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu BOTSII - Botanika speciální II, Lesnická a dřevařská fakulta, Mendelova univerzita v Brně (MENDELU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.Obecné zákonitosti biologické evoluce a její základní mechanismy: mutace, hybridizace, selekce a izolace. Mikroevoluce, makroevoluce a kulturní evoluce. Vznik živých soustav a jejich evoluce. (dotace 0/0)2.Evoluce prokaryot -- domény Bacteria a Archea. Paleobotanika a evoluce nižších a vyšších rostlin a hub. Evoluce a klasifikace cévnatých rostlin. Využití molekulárních dat a použití fylogenetických markerů. (dotace 0/0)

Literatura

TypAutorNázevMísto vydáníNakladatelRokISBNZCRONQUIST, A.The Evolution and Classification of Flowering Plants.BronxNYBG1988ZSTEWART, W. -- ROTHWELL, G.Paleobotany and Evolution of the Plants.New YorkCambridge University Press1993ZCAMPBELL, C. -- WALTER, J. -- KELLOGG, E.Plant Systematics. A Phylogenetis Approach.Sunderland, MassachusettsSinauer Associates, Inc.20020-87893-403-0ZSOLTIS, P. -- ENDRESS, P. -- SOLTIS, D.Phylogeny and Evolution of Angiosperms.Sunderland, MassachusettsSinauer Associates, Inc.20050-87893-817-6ZMÁRTONFI, P.Systematika cievnatých rastlín.KošiceUniverzita Palva Jozefa Šafaříka2003ZTACHTADŽJAN, A.Diversity and Classification of Flowering Plants.New YorkColumbia University Press.1997

Požadavky

Předmět je ukončen komisionelní zkouškou

Garant

doc. Ing. Radomír Řepka, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Radomír Řepka, Ph.D.