Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Chov hospodářských zvířat v subtropech a tropech (CHZST)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu CHZST - Chov hospodářských zvířat v subtropech a tropech, Lesnická a dřevařská fakulta, Mendelova univerzita v Brně (MENDELU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.Význam chovu jednotlivých druhů hospodářských zvířat v subtropech a tropech. (dotace 2/2)2.Chovné prostředí hospodářských zvířata a faktory které jej ovlivňují (dotace 2/2)3.Základy chovu skotu (dotace 4/4)4.Základy chovu antilop (dotace 2/2)5.Základy chovu buvolů (dotace 2/2)6.Základy chovu ovcí a koz (dotace 2/2)7.Základy chovu koní a oslů (dotace 4/4)8.Základy chovu prasat (dotace 2/2)9.Základy chovu drůbeže (dotace 2/2)10.Základy chovu pštrosů (dotace 2/2)11.Exteriér hospodářských zvířat a jeho význam při hodnocení chovného prostředí (dotace 2/2)12.Faktory které ovlivňují welfare zvířat a jejich produkci mléka a masa (dotace 2/2)Výstupy předmětu:Všeobecné kompetence: -dovednosti spojené s využíváním a zpracováním informací-etické závazky-kapacita k učení se-kapacita přizpůsobovat se novým situacím-podnikatelský duch-pochopení kultur a zvyků v jiných zemích-schopnost analýzy a syntézy-schopnost aplikace znalosti v praxi-schopnost komunikace slovem a písmem v rodném jazyce-schopnost komunikovat s experty v jiném oboru-schopnost organizace a plánování-schopnost práce v mezinárodním kontextu-schopnost pracovat v interdisciplinárním týmu-schopnost rozhodovat-schopnost řešit problémy-schopnost samostatné práce-vědecko-výzkumné dovednosti-základní profesní znalostiOborově specifické kompetence: -Schopnost posoudit vhodnost ustájení skotu, ovcí, koz, prasat, drůbeže, antilop a pštrosů.-Znalosti o chovatelských podmínkách a standardech pro skot, ovce, kozy, prasata, drůbež, antilopy a pštrosy.-Znalosti o produkci masa skotu, ovcí, koz, prasat, drůbeže, antilop a pštrosů.-Znalosti o způsobech chovu skotu, ovcí, koz, prasat, drůbeže, antilop a pštrosů.-Způsobilost chovat skot, ovce, kozy, prasata, drůbež, antilopy a pštrosy.

Získané způsobilosti

Všeobecné kompetence: -dovednosti spojené s využíváním a zpracováním informací-etické závazky-kapacita k učení se-kapacita přizpůsobovat se novým situacím-podnikatelský duch-pochopení kultur a zvyků v jiných zemích-schopnost analýzy a syntézy-schopnost aplikace znalosti v praxi-schopnost komunikace slovem a písmem v rodném jazyce-schopnost komunikovat s experty v jiném oboru-schopnost organizace a plánování-schopnost práce v mezinárodním kontextu-schopnost pracovat v interdisciplinárním týmu-schopnost rozhodovat-schopnost řešit problémy-schopnost samostatné práce-vědecko-výzkumné dovednosti-základní profesní znalostiOborově specifické kompetence: -Schopnost posoudit vhodnost ustájení skotu, ovcí, koz, prasat, drůbeže, antilop a pštrosů.-Znalosti o chovatelských podmínkách a standardech pro skot, ovce, kozy, prasata, drůbež, antilopy a pštrosy.-Znalosti o produkci masa skotu, ovcí, koz, prasat, drůbeže, antilop a pštrosů.-Znalosti o způsobech chovu skotu, ovcí, koz, prasat, drůbeže, antilop a pštrosů.-Způsobilost chovat skot, ovce, kozy, prasata, drůbež, antilopy a pštrosy.

Literatura

TypAutorNázevMísto vydáníNakladatelRokISBNZMÁCHAL, L. -- FILIPČÍK, R. -- HOŠEK, M. -- CHLÁDEK, G. -- KUČERA, J. -- FALTA, D. -- ČECHOVÁ, M. -- HADAŠ, Z. -- SLÁDEK, L. -- KUCHTÍK, J. -- JISKROVÁ, I. -- LICHOVNÍKOVÁ, M.Chov zvířat I - chov hospodářských zvířatBrnoMENDELU v Brně2011978-80-7375-553-9ZPOND, W G. -- POND, K R.Introduction to Animal ScienceNew YorkJohn Wiley & Sons19990-471-17094-1DPOND, W G. -- BELL, A W.Encyclopedia of animal scienceNew York, NYMarcel Dekker20050-8247-5496-4

Požadavky

Povinná účast na všech cvičeních minimálně 80 %.Povinná účast na terénních cvičeních 100 %.Odevzdání seminární práce.Předmět je ukončen písemnou a ústní zkouškou. Písemná zkouška trvá 60 minut a podílí se na celkovém výsledku 50 %. Ústní zkouška trvá 30 minut a podílí se na celkovém výsledku rovněž 50 %. V obou částech je požadována úspěšnost minimálně 60 %.

Garant

prof. Ing. Gustav Chládek, CSc.

Vyučující

prof. Ing. Gustav Chládek, CSc.