Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Chemie životního prostředí (CZP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu CZP - Chemie životního prostředí, Lesnická a dřevařská fakulta, Mendelova univerzita v Brně (MENDELU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.Chemie životního prostředí. (dotace 2/0)2.Monitoring stavu ŽP. (dotace 2/0)3.Biogeochemické cykly. (dotace 1/0)4.Hlavní a stopové kontaminanty. (dotace 3/0) a.Anorganické kontaminanty.b.Organické kontaminanty.5.Základy chemie vody, chemické rovnováhy. (dotace 2/0)6.Biotransformace nejvýznamnějších polutantů. (dotace 1/0)7.Znečištění vod. (dotace 3/0)8.Čištění, kontrola a monitorování jakosti vod. (dotace 2/0)9.Základy chemie atmosféry. (dotace 2/0) a.Složení atmosféry, znečištení.b.Chemické reakce v atmosféře.c.Fotochemické reakce.10.Částice, anorganické a organické polutanty. (dotace 2/0) a.Rozdělení podle místa vzniku.b.Toxicita.11.Monitoring a kontrola ovzduší. (dotace 1/0)12.Základý geochemie a pedochemie. (dotace 1/0)13.Monitoring půd. (dotace 2/0)14.Chemie bioty. (dotace 2/0)15.Odpady, chemické vlastnosti odpadů a odpadové hospodářství. (dotace 2/0)16.Semináře orientovány na zpracování a presentaci seminárních projektů. (dotace 14/0)Výstupy předmětu:Všeobecné kompetence: -dovednosti spojené s využíváním a zpracováním informací-kapacita k učení se-schopnost analýzy a syntézy-schopnost komunikovat s experty v jiném oboru-schopnost pracovat v interdisciplinárním týmu-základní všeobecné znalostiOborově specifické kompetence: -Student získá aplikovatelné znalosti v oboru-Student získá informace o vlivu chemických faktorů /pH, koncentrace živin/ na děje v půdě a jejich využití v oboru-Student získá informace o využití nebezpečných chemických látek v oboru-Student získá schopnost připravit roztoky přesných koncentrací a využít je v ošetření kulturních plodin a porostů.

Získané způsobilosti

Všeobecné kompetence: -dovednosti spojené s využíváním a zpracováním informací-kapacita k učení se-schopnost analýzy a syntézy-schopnost komunikovat s experty v jiném oboru-schopnost pracovat v interdisciplinárním týmu-základní všeobecné znalostiOborově specifické kompetence: -Student získá aplikovatelné znalosti v oboru-Student získá informace o vlivu chemických faktorů /pH, koncentrace živin/ na děje v půdě a jejich využití v oboru-Student získá informace o využití nebezpečných chemických látek v oboru-Student získá schopnost připravit roztoky přesných koncentrací a využít je v ošetření kulturních plodin a porostů.

Literatura

TypAutorNázevMísto vydáníNakladatelRokISBNZKALAČ, P. -- TŘÍSKA, J.Chemie životního prostředíČeské BudějoviceJihočeská univerzita, Zemědělská fakulta199880-7040-325-XZBLAŽEJ, J.Chemické aspekty životního prostředíBratislavaAlfa1981ZRUSSELL, J B.General ChemistryNew YorkMcGraw-Hill19920-07-054445-X

Požadavky

Ukončení předmětu zkouškou - na základě aktivní a 90% účasti v semináři a obhajoba seminárního projektu na zadané téma, forma cca 20min. prezentace v Powerpointu a pětiminutové obhajoby.

Garant

doc. Ing. Jan Pospíchal, CSc.

Vyučující

doc. Ing. Jan Pospíchal, CSc.