Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Digitální fotogrammetrie a vizualizace (DFV)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu DFV - Digitální fotogrammetrie a vizualizace, Lesnická a dřevařská fakulta, Mendelova univerzita v Brně (MENDELU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.Letecká a pozemní fotogrammetrie. (dotace 4/0) a.Orientace paprskového svazku.b.Vnitřní a vnější orientace snímků.c.Geometrická přesnost jednosnímkové fotogrammetrie.2.Snímkové stereodvojce jako prostředek k získání 3D dat. (dotace 4/0) a.Relativní a absolutní orientace leteckých měřických snímků.b.Matematický model geometrie leteckých snímků.c.Využití stereo snímků k informacím o objektech.3.Digitální ortofoto. (dotace 8/0) a.Stnovení digitálního modelu povrchu.b.Vytvoření ortofotosnímků a fotomozaiky.c.Geometrická přesnost ortofota.d.True ortofoto.

Literatura

TypAutorNázevMísto vydáníNakladatelRokISBNZEGELS, Y. -- KASSER, M.Digital PhotogrammetryLondonTaylor & Francis20020-748-40945-9ZWOLF, P R. -- DEWITT, B A.Elements of photogrammetry : with applications in GIS.BostonMcGraw-Hill20000-07-292454-3ZŽÁRA, J. a kol.Moderní počítačová grafikaBrnoComputer Press200480-251-0454-0ZGÁL, P.FotogrametriaBratislavaSNTL 1965

Požadavky

Zkouška.

Garant

Ing. Miroslav Matějík, Ph.D.

Vyučující

Ing. Miroslav Matějík, Ph.D.