Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Inženýrská matematika (IMT)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu IMT - Inženýrská matematika, Lesnická a dřevařská fakulta, Mendelova univerzita v Brně (MENDELU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.Reálná funkce dvou proměnných (dotace 8/8) a.Definice a definiční obor funkceb.Parciální derivacec.Lokální a absolutní extrémyd.Aplikace2.Diferenciální rovnice (dotace 8/8) a.Základní pojmyb.Diferenciální rovnice se separovannými proměnnýmic.Lineární diferenciální rovnice 1. a 2. řádud.Aplikace3.Integrální počet funkce dvou proměnných (dotace 6/6) a.Dvojný integrál v obdélníkové a obecné uzavřené oblastib.Transformace do polárních souřadnicc.Aplikace dvojného integrálu4.Lineární programování (dotace 6/6) a.Základní pojmyb.Grafické řešení pro dvě proměnnéc.Simplexová metoda

Získané způsobilosti

Všeobecné kompetence: -kapacita k učení se-schopnost analýzy a syntézy-schopnost samostatné práce-uvědomění si konceptu kvality-základní všeobecné znalosti-základní výpočetní dovednostiOborově specifické kompetence: -Osvojení si matematického aparátu potřebného pro popis a modelovaní realných jevů a dějů.-Rozvíjení abstraktního myšlení při studiu matematických pojmů a souvislostí mezi nimi.-Řešení diferenciálních rovnic a jejich aplikace.-Schopnost analýzy rychlosti změn navzájem souvisejících veličin.-Schopnost řešení základních optimalizačních úloh prostředky matematické analýzy.-Schopnost samostatně vymezit, pojmenovat a tvůrčím způsobem řešit teoretické a praktické lesnické problémy.-Schopnost soustředit se na podstatu problému a odhlédnutí od vedlejších faktorů.-Základní znalosti integrálního počtu a jeho aplikací.

Literatura

TypAutorNázevMísto vydáníNakladatelRokISBNZFIŠNAROVÁ, S.Studijní materiály z matematikyonlineZMAŘÍK, R.Inženýrská matematika (nejen) pro krajinářeonlineZMAŘÍK, R.Diferenciální rovnice a autonomní systémyBrnoMendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně2009978-80-7375-334-4ZNAVRÁTIL, M.Matematika : diferenciální a integrální počet funkcí dvou a více proměnnýchBrnoMendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně200580-7157-903-3DMAŘÍK, R. -- TIHLAŘÍKOVÁ, M.Online služba Mathematical Assistant on WebonlineDREKTORYS A SPOLUPRACOVNÍCI, K.Přehled užité matematiky I a IIPrometheus199580-85849-72-0

Požadavky

Zkouška ověřující početní schopnosti (25 bodů) i teoretické znalosti (25 bodů) po ukončení výuky. Zkouška trvá 60 minut a pro úspěšné složení je nutno získat alespoň 20 bodů (40%). Vzorová zadání jsou studentům k dispozici a odpovídají probírané látce.

Garant

Mgr. Simona Fišnarová, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Simona Fišnarová, Ph.D.Mgr. Petr Hasil, Ph.D.Mgr. Petr Liškadoc. Mgr. Robert Mařík, Ph.D.