Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Inženýrská matematika pro NI (IMTD)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu IMTD - Inženýrská matematika pro NI, Lesnická a dřevařská fakulta, Mendelova univerzita v Brně (MENDELU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.Úvod do teorie grafů (dotace 4/4) a.Základní pojmy teorie grafůb.Minimální kostra grafu, nejkratší cesta, maximální tok, minimální řezc.Prohledávání grafu, metoda CPM2.Reálná funkce dvou a více reálných proměnných (dotace 6/6) a.Základní pojmyb.Parciální derivace a jejich alpikace, lokální a absolutní extrémyc.Aplikace parciálních derivací, základní rovnice matematické fyzikyd.Základy diferenciální geometrie křivek a ploch3.Diferenciální rovnice (dotace 10/10) a.Obecné a partikulární řešeníb.Diferenciální rovnice I. řáduc.Diferenciální rovnice II. řádud.Systémy diferenciálních rovnice.Aplikace diferenciálních rovnic4.Integrální počet funkcí dvou proměnných (dotace 8/8) a.Dvojný integrál v obdélníkové a obecné uzavřené oblastib.Dvojný integrál v křivočarých souřadnicíchc.Aplikace dvojného integrálu

Získané způsobilosti

Všeobecné kompetence: -kapacita k učení se-schopnost analýzy a syntézy-základní všeobecné znalosti-základní výpočetní dovednostiOborově specifické kompetence: -Dovednost řešit problémy-Matematické modelování-Rozvoj abstraktního myšlení-Řešení diferenciálních rovnic a jejich aplikace.-Schopnost analýzy rychlosti změn navzájem souvisejících veličin.-Schopnost řešení základních optimalizačních úloh prostředky matematické analýzy.-Základní znalosti integrálního počtu funkcí více proměnných a jeho aplikací.

Literatura

TypAutorNázevMísto vydáníNakladatelRokISBNZMAŘÍK, R.Inženýrská matematika (nejen) pro krajinářeonlineZNAVRÁTIL, M.Matematika : diferenciální a integrální počet funkcí dvou a více proměnnýchBrnoMendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně200180-7157-493-7ZMAŘÍK, R.Diferenciální rovnice a autonomní systémyBrnoMendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně2009978-80-7375-334-4ZMAŘÍK, R. -- TIHLAŘÍKOVÁ, M.Online služba Mathematical Assistant on WebonlineDREKTORYS, K.Přehled užité matematikyPrahaSNTL1968

Požadavky

Zkouška ověřující početní schopnosti (25 bodů) i teoretické znalosti (25 bodů) po ukončení výuky. Zkouška trvá 60 minut a pro úspěšné složení je nutno získat alespoň 20 bodů (40%). Vzorová zadání jsou studentům k dispozici a odpovídají probírané látce.

Garant

doc. Mgr. Robert Mařík, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Petr Liškadoc. Mgr. Robert Mařík, Ph.D.