Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Konstruktivní geometrie - L (KG-L)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KG-L - Konstruktivní geometrie - L, Lesnická a dřevařská fakulta, Mendelova univerzita v Brně (MENDELU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.Základy technického kreslení podle norem ISO. (Technické normy. Formáty technických výkresů. Úprava výkresových listů. Popisové pole. Skládání výkresů. Čáry na výkresech. Popisování technických výkresů.) (dotace 1/1)2.Kótování. (Základní pravidla. Délkové kótování. Kótování průměrů a poloměrů. Výškové kótování. Kótování staničením.) (dotace 1/0)3.Princip a vlastnosti promítání.(Středové promítání. Rovnoběžné promítání. Pravoúhlé promítání. Afinita. Zobrazení těles.) (dotace 1/0)4.Kótované promítání (Princip. Základní konstrukce) (dotace 2/2)5.Topografické plochy.( Vrstevnicový plán. Příčný a podélný profil. Spojení technického objektu s terénem pomocí výkopů a násypů. Přechodové plochy.) (dotace 4/5)6.Mongeovo promítání. (Princip. Základní konstrukce. Sklápění a otáčení roviny. Zobrazení kružnice. Zobrazení těles.) (dotace 2/3)7.Axonometrie. (Princip. Zářezová metoda. Základní konstrukce. Pravoúhlá axonometrie. Zobrazení těles.) (dotace 3/3)Výstupy předmětu:Všeobecné kompetence: -kapacita k učení se-kapacita přizpůsobovat se novým situacím-kapacita vytvářet nové myšlenky (kreativita)-schopnost aplikace znalosti v praxi-schopnost rozhodovat-schopnost řešit problémy-schopnost samostatné práce-základní všeobecné znalostiOborově specifické kompetence: -Rozvíjení prostorové představivosti.-Schopnost aplikovat profesní znalosti pro řešení praktických lesnických problémů.-Schopnost řešit prostorové problémy a řešení vhodně zobrazit. -Zvýšení úrovně grafického projevu.

Získané způsobilosti

Všeobecné kompetence: -kapacita k učení se-kapacita přizpůsobovat se novým situacím-kapacita vytvářet nové myšlenky (kreativita)-schopnost aplikace znalosti v praxi-schopnost rozhodovat-schopnost řešit problémy-schopnost samostatné práce-základní všeobecné znalostiOborově specifické kompetence: -Rozvíjení prostorové představivosti.-Schopnost aplikovat profesní znalosti pro řešení praktických lesnických problémů.-Schopnost řešit prostorové problémy a řešení vhodně zobrazit. -Zvýšení úrovně grafického projevu.

Literatura

TypAutorNázevMísto vydáníNakladatelRokISBNZRÁDL, P.Konstruktivní geometrieBrnoMendelova univerzita v Brně2010978-80-7375-393-1DTOMAN, J.Technické kreslení podle ČSN a mezinárodních norem. : Pravidla tvorby výkresů ve stavebnictví . 2.OstravaMontanex199580-85780-27-5DČERNÝ, J. -- KOČANDRLOVÁ, M.Konstruktivní geometriePrahaČVUT199880-01-01815-6DPOMYKALOVÁ, E.Deskriptivní geometrie pro střední školyPrahaPROMETHEUS, spol. s r.o.2010978-80-7196-400-1DKUPČÁKOVÁ, M.Základní úlohy deskriptivní geometrie v modelechPrahaPrometheus2010978-80-7196-244-1

Požadavky

Zápočet - pro získání zápočtu je nutná účast na cvičeních (povoleny jsou 2 neomluvené neúčasti); odevzdání výkresů (6 - 10 výkresů, které jsou zadávány v průběhu semestru) a úspěšné napsání zápočtového testu

Garant

Mgr. Miroslava Tkadlecová, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Alice KrálováMgr. Miroslava Tkadlecová, Ph.D.