Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Konstrukce nábytku II (KN2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KN2 - Konstrukce nábytku II, Lesnická a dřevařská fakulta, Mendelova univerzita v Brně (MENDELU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.Konstrukce čalouněného nábytku všeobecně: (dotace 0/0) a.Typologie čalouněného nábytku.b.Základní zásady pro tvorbu konstrukcí koster ze dřeva a materiálů na bázi dřeva, pro čalouněný nábytek.c.Používané materiály a požadavky na použitý materiál - dřevo a materiály na bázi dřeva.d.Používané konstrukční spoje a spojovací součásti jednotlivých prvků.2.Konstrukce koster taburetů, tvarových a ukončovacích čalouněných prvků. (dotace 0/0) a.Typologie.b.Materiály, konstrukční spoje a spojovací součásti pro jednotlivé prvky.c.Tvorba konstrukcí koster jednotlivých prvků.3.Konstrukce křesel a pohovek pevných. (dotace 0/0) a.Typologie.b.Materiály, konstrukční spoje a spojovací součásti pro jednotlivé prvky.c.Konstrukce područek - materiály, konstrukční spoje a vlastní konstruování.d.Konstrukce koster křesel - materiály, konstrukční spoje a vlastní konstruování.e.Konstrukce koster pohovek pevných - materiály, konstrukční spoje a vlastí konstruování.4.Konstrukce rozkládacích čalouněných výrobků - rozkládací systémy. (dotace 0/0) a.Typologie.b.Zásady při tvorbě konstruování koster pro rozkládací pohovky a polohovatelné části.c.Konstrukce koster pro čalouněné výrobky s funkcí:1) Rozkládací - možnost vytvoření lehací ploch pro přechodné spaní2) Polohovatelnou - možnost přenastavení polohy jednotlivých částí na čalouněných výrobcích: - područek - sedáku - opěradla3) Tvorba přechodných poloh pro tzv. relaxační polohy.5.Mechanismy a jejich výrobci pro čalouněné výrobky s funkcí. (dotace 0/0) a.Seznámení se s mechanismy rozkládání a s možností změn poloh.b.Seznámení se s výrobci těchto mechanismů a s kováním pro možnost přenastavení poloh(polohovatelné kování).6.Židle. (dotace 0/0) a.Typologie.b.Materiálově - technologické konceopce židlí.c.Konstrukční spoje a materiály.

Získané způsobilosti

Všeobecné kompetence: -dovednosti spojené s využíváním a zpracováním informací-interpersonální dovednosti-kapacita k učení se-kapacita vytvářet nové myšlenky (kreativita)-schopnost aplikace znalosti v praxi-základní profesní znalostiOborově specifické kompetence: -Orientace v problematice tvorby nábytku-Posouzení potřeb a možností výroby-Znalost konstruování základních principů stavby nábytku

Literatura

TypAutorNázevMísto vydáníNakladatelRokISBNZHOLOUŠ, Z. -- MÁCHOVÁ, E.Konstrukce I : konstrukce nábytku, návody a příkladyV BrněMendelova univerzita v Brně2013978-80-7375-844-8ZPRACHT, K.Möbel und Innenausbau : Handbuch der HolzkonstruktionenLeinfelden-EchterdingenVerlagsanstalt Alexander Koch19923-87422-617-4ZHOLOUŠ, Z. -- MÁCHOVÁ, E.Konstrukce čalouněného nábytku II : konstrukce nosných koster čalouněného nábytkuBrnoMendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně2007978-80-7375-104-3ZHOLOUŠ, Z.Konstrukce koster a požadavky na sedací nábytekonlineZHALABALA, J.Výroba nábytku : Tvorba a konstrukcePrahaSNTL1969ZNUTSCH, W. a kol.Příručka pro truhlářePrahaSobotáles200680-86706-14-1ZBRUNECKÝ, P. -- HOLOUŠ, Z. -- PACOVSKÝ, J. -- MÁCHOVÁ, E.ČSN 01 3610 Výkresy ve dřevozpracujícím průmysluČeský normalizační institut200821ZHOLOUŠ, Z. -- KOTÁSKOVÁ, P. -- MÁCHOVÁ, E.Odborné kreslení pro UO TruhlářPrahaINFORMATORIUM2008978-80-7333-069-9

Požadavky

Předmět ukončen zápočtem. K udělení zápočtu je třeba účast a mít odevzdané, výkresové dokumentace židle a taburetu seminární práce.

Garant

Ing. Zdeněk Holouš, Ph.D.

Vyučující

Ing. Zdeněk Holouš, Ph.D.Ing. Eliška Máchová