Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Konstrukce zastřešení (KOZA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KOZA - Konstrukce zastřešení, Lesnická a dřevařská fakulta, Mendelova univerzita v Brně (MENDELU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.Požadavky na střešní plášť, konstrukční skladby střešního pláště a nosné konstrukce střech. (dotace 1/1) a.Funkční požadavky na střešní plášť, odborná terminologie.b.Šikmé a ploché střechy a základní konstrukční skladby střešního pláště.c.Typy nosných konstrukcí střech.2.Konstrukce šikmých střech (dotace 3/3) a.Konstrukční principy šikmých střech, zajištění prostorové tuhosti střech.b.Dřevěné krovy. Krokvová soustava, původní hambálková soustava a vlašský krov.c.Konstrukce novodobých krovů, novodobé hambálkové krovy.d.Konstrukce valbových a polovalbových střech.e.Vikýře a střešní okna.3.Příhradové střešní konstrukce. (dotace 2/2) a.Typy příhradových střešních konstrukcí. Střešní vazníky.b.Prostorové prutové konstrukce.4.Ploché střechy. (dotace 3/3) a.Ploché střechy, principy řešení. Jednoplášťové ploché střechy.b.Dvouplášťové ploché střechy.5.Střešní krytiny a materiály, povrchové úpravy střešní krytiny. (dotace 1/1) a.Typy střešních krytin a materiálů, povrchové úpravy střešní krytiny.b.Vybrané konstrukční detaily u střešních konstrukcí.6.Stavební fyzika, protipožární ochrana a statický výpočet. (dotace 4/4) a.Tepelně technické požadavky a vlhkostní problémy.b.Protipožární ochrana.c.Výpočet zatížení na střešní konstrukci, statické posouzení jednoduché střešní konstrukce.

Získané způsobilosti

Všeobecné kompetence: -dovednosti spojené s využíváním a zpracováním informací-kapacita k učení se-kapacita vytvářet nové myšlenky (kreativita)-schopnost analýzy a syntézy-schopnost aplikace znalosti v praxi-schopnost komunikovat s experty v jiném oboru-schopnost samostatné práce-základní profesní znalosti-základní výpočetní dovednostiOborově specifické kompetence: -Analýza a řešení problémů technického charakteru-Orientace v základních obecně technických požadavcích na stavby -Schopnost dimenzovat a posuzovat jednoduché konstrukční prvky-Schopnost identifikovat základní a kombinované způsoby namáhání konstrukcí a prvků-Schopnost odborně popisovat stavební konstrukce

Literatura

TypAutorNázevMísto vydáníNakladatelRokISBNZHAVÍŘOVÁ, Z.Dřevěné nosné konstrukce šikmých střech200331ZSTRAKA, B. a kol.Konstrukce šikmých střechPrahaGrada2013978-80-247-4205-2

Požadavky

Ukončení zápočtem a zkouškou.Podmínkou zápočtu bude vypracování dílčích projektů z jednotlivých témat. Ukončení předmětu písemnou zkouškou (délka cca 1 h, max. počet bodů: 30, min. 16).

Garant

Ing. Veronika Hunková, Ph.D.

Vyučující

Ing. Veronika Hunková, Ph.D.