Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Lesnická botanika speciální (LBOTA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu LBOTA - Lesnická botanika speciální, Lesnická a dřevařská fakulta, Mendelova univerzita v Brně (MENDELU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.Fylogenetický systém nižších i vyšších rostlin a hub. (dotace 2/2) a.Bakterie a jejich význam v ekosystémech.b.Sinice a řasy: rozmnožování, ekologie a význam v přírodě.c.Houby a lišejníky: jejich úloha v ekosystémech.d.Mechorosty: rozmnožování a ekologie, nejčastější zástupci.e.Nahosemenné a krytosemenné: rozmnožování, diverzita, význam v ekosystémech.f.Kapraďorosty a kvetoucí rostliny: indikační schopnost nejdůležitějších druhů.

Získané způsobilosti

Všeobecné kompetence: -dovednosti spojené s využíváním a zpracováním informací-kapacita k učení se-schopnost analýzy a syntézy-schopnost aplikace znalosti v praxi-schopnost samostatné práce-vědecko-výzkumné dovednosti-základní profesní znalosti-základní všeobecné znalostiOborově specifické kompetence: -Schopnost poznávat, určovat, rozlišovat a zařazovat do systému různé biotické a abiotické objekty-Schopnost rozlišit druhy dřevin podle morfologických znaků -Znalost domácích a běžných pěstovaných druhů dřevin-Znalost základních bylin i dřevin k indikaci stanovištních poměrů-Způsobilost určovat hodnotu dřevin

Literatura

TypAutorNázevMísto vydáníNakladatelRokISBNZŘEPKA, R. -- KOBLÍŽEK, J.Systematická botanikaBrnoMendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně2007978-80-7375-024-4ZDEYL, M. -- HÍSEK, K.Naše květinyPrahaAcademia2008ZHEYWOOD, V.Flowering Plants of the WorldLondon B T Batsford Ltd19960-7134-7422-X

Požadavky

Předmět je zakončen zkouškou s částí písemnou i ústní, k zápočtu je nutná prokázaná znalost 350 druhů a konzultovaná seminární práce.Pro úspěšné složení zkoušky je třeba splnit: Jeden 50 minutový písemný test (minimálně 50 % znalost, tedy 50 bodů ze 100 možných), v němž student písemně odpoví na 2 otázky (jedna ze systematiky a jedna z ekologických skupin). Zkouška obsahuje také ústní část (2-10 otázek, minimálně požadováno 50 % správných odpovědí). Celková známka je výsledkem průměru 3 známek (2 z písemných otázek, jedna z ústní). Účast na zkoušce je povinná.

Garant

doc. Ing. Radomír Řepka, Ph.D.

Vyučující

Ing. Tomáš Koutecký, Ph.D.Ing. Jana Kůrovádoc. Ing. Radomír Řepka, Ph.D.