Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Logistika v dřevozpracujícím průmyslu (modul O, V) (LDPM)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu LDPM - Logistika v dřevozpracujícím průmyslu (modul O, V), Lesnická a dřevařská fakulta, Mendelova univerzita v Brně (MENDELU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.Obsah pojmu Logistika. Historie, současnost a trendy v logistice DZ podniku. (dotace 2/0)2.Ekonomický význam logistiky, její postavení v systému řízení podniku. (dotace 2/0)3.Marketingová logistika. (dotace 2/0)4.Distribuční logistika. (dotace 2/0)5.Logistické přístupy v řízení výroby, logistika zásob. (dotace 2/0)6.Dopravní a manipulační prostředky. (dotace 2/0)7.Optimalizace logistického řetězce. (dotace 2/0)8.Informační zajištění logistických systémů DZ podniku. (dotace 2/0)9.Logistika v silniční, železniční, letecké a lodní dopravě. (dotace 2/0)10.Metoda Just-in-time. (dotace 2/0)11.Kanban systémy. (dotace 2/0)12.Význam standardizace pro logistiku. (dotace 2/0)13.Podpůrné techniky logistiky. Společné prvky logistického a procesního řízení podniku. (dotace 2/0)14.Vliv logistiky na operativní, taktické a strategické plánování a řízení výroby. (dotace 2/0)Výstupy předmětu:Všeobecné kompetence: -dovednosti spojené s využíváním a zpracováním informací-kapacita k učení se-kapacita přizpůsobovat se novým situacím-schopnost analýzy a syntézy-schopnost aplikace znalosti v praxi-schopnost kritiky a sebekritiky-schopnost řešit problémy-schopnost samostatné práce-základní profesní znalosti-základní výpočetní dovednostiOborově specifické kompetence: -Dovednosti spojené s využíváním a zpracováním informací z účetních výkazů-Schopnost analýzy a syntézy informačních a materiálových toků.-Schopnost pochopit fungování podniku jako celku-Základní schopnost tvorby v ploše a prostoru výrobní haly-Znalost pohybu materiálů a informací ve výrobě.

Získané způsobilosti

Všeobecné kompetence: -dovednosti spojené s využíváním a zpracováním informací-kapacita k učení se-kapacita přizpůsobovat se novým situacím-schopnost analýzy a syntézy-schopnost aplikace znalosti v praxi-schopnost kritiky a sebekritiky-schopnost řešit problémy-schopnost samostatné práce-základní profesní znalosti-základní výpočetní dovednostiOborově specifické kompetence: -Dovednosti spojené s využíváním a zpracováním informací z účetních výkazů-Schopnost analýzy a syntézy informačních a materiálových toků.-Schopnost pochopit fungování podniku jako celku-Základní schopnost tvorby v ploše a prostoru výrobní haly-Znalost pohybu materiálů a informací ve výrobě.

Literatura

TypAutorNázevMísto vydáníNakladatelRokISBNZHORÁKOVÁ, H. -- KUBÁT, J.Řízení zásob : Logistické pojetí, metody, aplikace, praktické úlohyPrahaProfess Consulting199980-85235-55-2ZNENADÁL, J.Moderní systémy řízení jakostiManagement Press200280-7261-071-6ZPERNICA, P.Logistika (supply chain management) pro 21. století. : Díl 1.PrahaRadix200580-86031-59-4DLAMBERT, D M. -- STOCK, J R. -- ELLRAM, L M.Fundamentals of logistics managementBoston [u.a.]Irwin/McGraw-Hill19980256141177

Požadavky

Ústní zkouška v trvání 30 minut. Ústní odpověď na 2 témata z 43 vybraných prostudovaných celků. Zkouška probíhá bez písemné přípravy.

Garant

Ing. Tomáš Najbrt

Vyučující

Ing. Tomáš Najbrt