Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Lesnická politika (LP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu LP - Lesnická politika, Lesnická a dřevařská fakulta, Mendelova univerzita v Brně (MENDELU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.Předmět lesnické politiky a veřejných politik. (dotace 2/2)2.Vývoj státní lesnické politiky. (dotace 2/2)3.Oblasti lesnické politiky. (dotace 2/2)4.Zásady lesnické politiky. (dotace 2/2)5.Vlastnictví lesů. (dotace 2/2)6.Historie lesnictví. (dotace 2/2)7.Tři pilíře lesnictví. (dotace 2/2)8.Nástroje lesnické politiky. (dotace 2/2)9.Aktéři lesnické politiky. (dotace 2/2)10.Národní lesnické programy. (dotace 2/2)11.Komunikace lesníků s veřejností. (dotace 2/2)12.Základy prezentačních dovedností. (dotace 2/2)13.Dotace a podpory v lesnictví, certifikace lesů a dříví. (dotace 2/2)14.Státní správa lesů. (dotace 2/2)Výstupy předmětu:Všeobecné kompetence: -dovednosti spojené s využíváním a zpracováním informací-etické závazky-kapacita k učení se-kapacita přizpůsobovat se novým situacím-odhodlání k úspěchu-podnikatelský duch-schopnost analýzy a syntézy-schopnost aplikace znalosti v praxi-schopnost komunikace slovem a písmem v rodném jazyce-schopnost komunikovat s experty v jiném oboru-schopnost kritiky a sebekritiky-schopnost organizace a plánování-schopnost práce v mezinárodním kontextu-schopnost rozhodovat-schopnost řešit problémy-schopnost samostatné práce-schopnost vedení-uvědomění si konceptu kvality-základní profesní znalostiOborově specifické kompetence: -Schopnost samostatně vymezit, pojmenovat a tvůrčím způsobem řešit teoretické a praktické ekonomické a politické lesnické problémy.-Znalost ekonomického, sociálního a ekologického pilíře lesního hospodářství.-Znalost lesnické politiky v rámci ČR i EU-Znalost zainteresovaných subjektů a prosazování jejich lobbistických zájmů v rámci lesního hospodářství.

Získané způsobilosti

Všeobecné kompetence: -dovednosti spojené s využíváním a zpracováním informací-etické závazky-kapacita k učení se-kapacita přizpůsobovat se novým situacím-odhodlání k úspěchu-podnikatelský duch-schopnost analýzy a syntézy-schopnost aplikace znalosti v praxi-schopnost komunikace slovem a písmem v rodném jazyce-schopnost komunikovat s experty v jiném oboru-schopnost kritiky a sebekritiky-schopnost organizace a plánování-schopnost práce v mezinárodním kontextu-schopnost rozhodovat-schopnost řešit problémy-schopnost samostatné práce-schopnost vedení-uvědomění si konceptu kvality-základní profesní znalostiOborově specifické kompetence: -Schopnost samostatně vymezit, pojmenovat a tvůrčím způsobem řešit teoretické a praktické ekonomické a politické lesnické problémy.-Znalost ekonomického, sociálního a ekologického pilíře lesního hospodářství.-Znalost lesnické politiky v rámci ČR i EU-Znalost zainteresovaných subjektů a prosazování jejich lobbistických zájmů v rámci lesního hospodářství.

Literatura

TypAutorNázevMísto vydáníNakladatelRokISBNZDOMES, Z.Lesnická politika IBrnoMendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně199580-7157-176-8ZOLIVA, J.Lesnická politikaPrahaČeská zemědělská univerzita200580-213-1385-4ZNOŽIČKA, J.Přehled vývoje našich lesůPrahaStátní zemědělské nakladatelství1957ZSLABÝ, R.Závěry a doporučení Koordinační rady k realizaci Národního lesnického programu IIBrandýs nad LabemÚHUL2013978-80-905423-0-3ZDROBNÍK, J. -- DVOŘÁKL, P.Lesní zákonPrahaWolters Kluwer ČR, a.s.2010978-80-7357-425-3ZKREJZAR ODPOVĚDNÝ REDAKTOR, T.Národní lesnický program pro období do roku 2013Kostelec nad Černými lesyLesnická práce, s.r.o2008978-80-7084-738-1

Požadavky

Zápočet a zkouška.Způsob ukončení předmětu: - účast na cvičení- seminární práce- zkouška -- písemná a ústní částPožadavky na ukončení předmětu: - 80% povinná účast na cvičení- hodnocení účasti na cvičeních- odevzdání seminární práce, min. rozsah 10 stran- prezentace seminární práce, min. rozsah 20 minut- obhajoba seminární práce, před spolužáky a učitelem, nutno obhájit bez vážnějších připomínek učitele- zkouška část písemná a ústní; písemná zkouška formou znalostního testu (min. je potřeba 80 % správných odpovědí), po splnění písemné části je možno pokračovat částí ústní (3 otázky, příprava na odpovědi 15 minut, vlastní zkoušení 40 minut)

Garant

Ing. Jaromír Vašíček, CSc.

Vyučující

Ing. Kateřina Holušová, Ph.D. et Ph.D.Ing. Blažena MrlinováIng. Jaromír Vašíček, CSc.