Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Nástroje a obrábění (NAOB)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu NAOB - Nástroje a obrábění, Lesnická a dřevařská fakulta, Mendelova univerzita v Brně (MENDELU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.Druhy a vlastnosti obráběných materiálů a jejich projevy v procesech obrábění (dotace 4/0)2.Klasifikace řezného procesu, modely řezání. Fyzikální jevy v procesu obrábění dřeva (dotace 4/0)3.Energetické a dynamické prvky procesu obrábění dřeva (dotace 2/0)4.Metody výpočtů energetických a dynamických prvků obrábění dřeva (dotace 4/4)5.Kvalita a metrologie, přesnost a drsnost povrchu. Hygiena a sociologie procesů obrábění dřeva (dotace 2/2)6.Charakteristika, terminologie a podstata beztřískových způsobů opracování dřeva. Lisy, jejich princip, rozdělení a princip funkce. Zařazení lisů ve výrobních linkách (dotace 2/2)7.Klasifikace dřevařských nástrojů (dotace 2/0)8.Konstrukce pil, základní parametry, použití (dotace 2/2)9.Konstrukce fréz, základní parametry, použití (dotace 2/2)10.Upínání a vyvažování nástrojů (dotace 2/0)11.Přípravky (dotace 2/2)Výstupy předmětu:Všeobecné kompetence: -dovednosti spojené s využíváním a zpracováním informací-kapacita k učení se-schopnost analýzy a syntézy-schopnost aplikace znalosti v praxi-schopnost komunikace slovem a písmem v rodném jazyce-schopnost řešit problémy-schopnost samostatné práce-základní profesní znalosti-základní výpočetní dovednostiOborově specifické kompetence: -Analýzy výrobních podkladů-Interpretace výsledků analýzy dat-Základní znalosti v oblasti řízení nábytkářských strojů-Znalost pracovních postupů.

Získané způsobilosti

Všeobecné kompetence: -dovednosti spojené s využíváním a zpracováním informací-kapacita k učení se-schopnost analýzy a syntézy-schopnost aplikace znalosti v praxi-schopnost komunikace slovem a písmem v rodném jazyce-schopnost řešit problémy-schopnost samostatné práce-základní profesní znalosti-základní výpočetní dovednostiOborově specifické kompetence: -Analýzy výrobních podkladů-Interpretace výsledků analýzy dat-Základní znalosti v oblasti řízení nábytkářských strojů-Znalost pracovních postupů.

Literatura

TypAutorNázevMísto vydáníNakladatelRokISBNZVARKOČEK, J. -- HOLOPÍREK, J. -- ROUSEK, M.Dělení, obrábění a tváření materiálůBrnoMendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně200480-7157-759-6ZHOLOPÍREK, J.Teorie obrábění dřeva : (návody do cvičení)BrnoMendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně200180-7157-503-8DKOPECKÝ, Z. -- ROUSEK, M. -- NOVÁK, V.Hodnocení kvality obrobeného povrchu dřeva pomocí počítačových metodVplyv techniky na kvalitu deleného a obrábaného dreva1Vedecká štúdie 2/2008/B2008DNOVÁK, V. -- ROUSEK, M. -- KOPECKÝ, Z.Assessment of Wood Surface Quality Obtained During High Speed Milling by Use of Non-Contact Method2011622DKOPECKÝ, Z. -- ROUSEK, M.Determining of cutting forces in cutting wood materials2006Volume 564/05DROUSEK, M. -- KOPECKÝ, Z. -- NOVÁK, V. -- KOWALSKI, M.Hodnocení kvality povrchu dřeva po frézováníVIII. MVK Trieskové a beztrieskové obrábanie dreva 20121Zvolen297--304

Požadavky

zkouška2 seminární práce, 8 - 10 stran2 protokoly ze cvičení 4 - 5 stranMinimální účast 90% visit

Garant

doc. Ing. Zdeněk Kopecký, CSc.

Vyučující

Ing. Luďka Hláskovádoc. Ing. Zdeněk Kopecký, CSc.prof. Ing. Miroslav Rousek, CSc.