Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Němčina - DSP (NJ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu NJ - Němčina - DSP, Lesnická a dřevařská fakulta, Mendelova univerzita v Brně (MENDELU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.prezentační dovednosti (dotace 0/0)2.schopnost interpretovat odborný text (dotace 0/0)3.četba odborného textu (dotace 0/0)4.překlad odborného textu (dotace 0/0)5.znalost odborné slovní zásoby (dotace 0/0)

Literatura

TypAutorNázevMísto vydáníNakladatelRokISBNZMUELLER-STARCK, G.Biodiversität und nachhaltige ForstwirtschaftLandsbergEcomed19963-60969360-6ZMATUŠKOVÁ, J.Fachbuch für ForstwirtschaftBrnoMZLU200680-7157-962-9ZTHOMASIUS, H. -- SCHMIDT, P A.Wald Forstwirtschaft und UmweltBonnEconomica Verlag19963-87081-572-8ZMANTEL, K. -- BRANDL, H. -- HAUFF, D.Wald und Forst in der Geschichte : ein Lehr- und HandbuchAlfeldSchaper19903-7944-0163-8

Požadavky

Požadavky ke zkoušce z cizího jazyka v rámci doktorského studia na Lesnické a dřevařské fakultě Mendelovy Univerzity v BrněZákladem zkoušky je studium odborného textu o minimálním počtu 200 stran v cizím jazyce. Výchozí odborný materiál musí být původní, nesmí se jednat o překlad. Cílem prostudování odborného textu je osvojení slovní zásoby oboru a překlad odborného textu. I. Písemné podklady pro vykonání zkoušky (norma: 1 strana, písmo 12, řádkování 1)1. Doktorand předloží u zkoušky obsah studované odborné literatury 2. Předloží obsah dizertační práce 3. Doktorand předloží životopis, a to ve dvojí podobě: strukturovaný a volný životopisDoktorand je povinen odevzdat písemně 250 slov odborné slovní zásoby, kterou načerpal studiem předložené literatury. Odborné výrazy a slovní spojení svého oboru odevzdá s překladem do českého jazyka (v písemné a elektronické podobě). II. Podmínky pro registraci uchazeče1. Uchazeč se ohlásí na Oddělení jazykové přípravy Lesnické a dřevařské fakulty Mendelovy univerzity v Brně. Oddělení jazykové přípravy sídlí v 6. patře LDF.Zkoušející kontaktujte na telefonním čísle 545 134 067 nebo si konzultaci sjednejte na adresách:PhDr. Zdena Rosická, CSc. (zkoušející učitel --anglický jazyk) zdena.rosicka@mendeluPhDr. Jitka Sýkorová (zkoušející učitel --německý jazyk) jitka.sykorova@mendelu.cz2. Studijní literatura nesmí být starší pěti let (lze řešit individuálně dle inovací v daném oboru).3. Uchazeč absolvuje podle potřeby 3 konzultace v cizím jazyce u zkoušejícího učitele.Pokud učitel shledá, že je uchazeč způsobilý přistoupit ke zkoušce, ujednají termín zkoušky. Ústní doktorandské zkoušky z cizího jazyka se účastní i školitel.4. Termín zkoušky lze zrušit 2 týdny před plánovaným termínem, a to s udáním důvodu.4. Pokud uchazeč neabsolvuje doporučené konzultace nebo přeruší kontakt s učitelem bez udání důvodu, může učitel zrušit termín zkoušky a sdělí tuto skutečnost školiteli.5. Uchazeč je povinen vykonat zkoušku nejpozději v termínu půl roku po přihlášení.III. Průběh ústní zkoušky z odborného jazyka1. Uchazeč předloží písemné podklady ke zkoušce (viz odstavec I).2. Předloží literaturu, kterou prostudoval. Z prostudované literatury během zkoušky čte a překládá vybrané krátké pasáže. 3. U zkoušky musí uchazeč prokázat schopnost komunikovat ve svém oboru na odborné téma. Zkouška probíhá formou prezentace a diskuze a má délku trvání 30 minut.IV. Hodnocení1. Komise (zkoušející a školitel) hodnotí ústní projev, čtení s porozuměním a písemný projev jednou známkou.2. Známku zapíše zkoušející učitel do indexu, do elektronického systému uis Mendelovy univerzity a do formuláře, který si uchazeč vyzvedne na studijním oddělení.

Garant

PhDr. Jitka Sýkorová

Vyučující

PhDr. Jitka Sýkorová